Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg

Til burg, 4 juni 2003.

Politie pakt Tilburger op voor bedreiging

TILBURG - Aan de Alpenweide hebben agenten vannacht rond de klok van drie uur een 41-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de bedreiging met een mes van zijn 40-jarige vrouw.

Tilburgse vrouw van portemonnee bestolen

TILBURG - Aan de Piusstraat is gistermorgen rond halftwaalf een 68-jarige vrouw haar portemonnee met 55 euro kwijtgeraakt. De vrouw stond met de portemonnee in haar hand te wachten om over te steken. Een nog onbekende man zag kans om de portemonnee van de vrouw in het voorbijrijden uit haar handen te grissen. De man verdween op zijn fiets in de richting van de Primus van Gilsstraat. Bij de diefstal kwam de val ten val.

Team Wilhelminapark houdt een
grote controle in het concentratiegebied

TILBURG - Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben gistermiddag en -avond een grote controle gehouden in het concentratiegebied van dit team. In dit concentratiegebied liggen het Wilhelminapark, de Gasthuisring, de Lochtstraat, de Jan Heijnsstraat en de Alleenhouderstraat. De controle werd gehouden in verband met klachten door bewoners die overlast ondervinden van drugsverslaafden, dealactiviteiten, prostitutie en overlast veroorzakend alcoholgebruik.

Deze repressieve controle leverde onderstaande resultaten op:
1 aanhouding op grond van de Vreemdelingenwetgeving
1 aanhouding i.v.m. nog openstaand vonnis van 85 euro (werd betaald)
2 vonnissen die nog niet betekend waren

2 x werd er proces-verbaal opgemaakt in verband met het in dit gebied geldende alcoholverbod
8 personen gingen op de bon die zich zonder redelijk doel ophielden in een flatgebouw, portieken en bosschages.
Er werden twee gestolen fietsen aangetroffen en veilig gesteld Een persoon ging op de bon omdat hij een rood verkeerslicht negeerde Vijf keer gingen automobilisten op de bon in verband met parkeerexcessen
Twee bromfietsers gingen op de bon omdat zij geen helm droegen.

Bron: Carel Bouman