Kodak introduceert EasyShare CX6330 en CX6200 digitale camera's

Ontwerp combineert uitstekende fotokwaliteit met eenvoudig gebruik

Vianen, 4 juni 2003 - Om de voordelen van het populaire Kodak EasyShare-systeem voor digitale fotografie voor nog meer mensen toegankelijk te maken, annonceert Eastman Kodak twee nieuwe digitale camera's in de EasyShare-familie. Het betreft de Kodak EasyShare CX6330 en CX6200, die het bekroonde gebruiksgemak combineren met een uitstekende beeldkwaliteit en een zeer goede prijs/prestatieverhouding. De CX 6330 is verkrijgbaar vanaf juni, de CX6200 vanaf augustus 2003.

De EasyShare CX6330 camera heeft een opnameresolutie van 3,1 megapixels en is voorzien van diverse geoptimaliseerde instellingen voor veel voorkomende situaties, zoals sport-, nacht-, close-up- en landschapsfoto's. Dit maakt het eenvoudiger om onder wisselende omstandigheden toch goede foto's te maken. Van de foto's die gemaakt zijn met de CX6330 kunnen scherpe en briljante uitvergrotingen tot ongeveer 28 x 35 cm worden gemaakt. De CX6330 is voorts uitgerust met een asferische Kodak Retinar zoomlens (volledig van glas gemaakt, 3x optische zoom), een 3,3x digitale zoom, de exclusieve Kodak Colour Science-technologie, multi-zone autofocus en automatische beeldrotatie. Met de camera kunnen ook korte videofilmpjes met geluid worden opgenomen.

Het Kodak-systeem om mensen te helpen hun digitale afbeeldingen met familie en vrienden uit te wisselen kent vele mogelijkheden. Met een simpele druk op de roodgekleurde 'Share'-knop kan de gebruiker een foto onmiddellijk afdrukken, per e-mail verzenden of er het label 'Markeer als favoriet' aan toekennen. Deze opties verschijnen op het 1,6 inch grote LCD-scherm, dat niet alleen geschikt is voor gebruik binnenshuis maar ook bestand is tegen ongunstige weersomstandigheden buiten. De ruimbemeten omvang van het scherm en de heldere beeldweergave maken het zeer eenvoudig om zojuist genomen foto's op de camera aan anderen te laten zien, zelfs in direct zonlicht. De Kodak EasyShare CX6330 digitale zoomcamera is per juni verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 349 euro.

Kodak EasyShare CX6200 digitale camera
De Kodak EasyShare CX6200 digitale camera biedt alle eenvoud van het EasyShare-systeem en is ontworpen voor de prijsbewuste consument, die zijn eerste stappen zet in de wereld van de digitale fotografie. Door de resolutie van 2 megapixels en een 3x continue digitale zoom is het mogelijk zonder probleem prachtige vergrotingen tot maximaal 20 x 25 cm af te (laten) drukken. Het 1,6 inch grote LCD-scherm kan worden gebruikt om een foto zowel voor als na de opname te beoordelen. De 'Share'-knop van de CX6200 maakt het eenvoudig om een foto af te drukken, per e-mail te verzenden of er bepaalde labels aan toe te voegen (zoals 'markeer als favoriet'), waardoor de digitale foto's eenvoudig aan anderen zijn te tonen. De EasyShare CX6200 digitale camera is per augustus aanstaande verkrijgbaar en kent een adviesprijs van 159 euro.

Kodak EasyShare software en docks
Bezitters van de EasyShare CX6330 en CX6200 camera's kunnen hun foto's snel op een computer zetten door gebruik te maken van het optioneel verkrijgbare Kodak EasyShare camera-dock 6000 (adviesprijs: 99 euro). Met deze houder kunnen ook Ni-MH batterijen weer volledig worden opgeladen in minder dan drie uur. Eigenaars van camera's uit de EasyShare CX/DX6000- en LS600-series kunnen ook kiezen voor het Kodak EasyShare printer dock 6000 (adviesprijs: 249 euro), waardoor zij naast alle voordelen van het bovengenoemde dock ook de mogelijkheid krijgen om waterbestendige foto's van 10x15 cm in minder dan 90 seconden af te drukken. Beide producten zijn per direct leverbaar.

Zoals dat met alle camera's uit de EasyShare-serie het geval is, worden de CX6330 en CX6200 camera's geleverd met Kodak EasyShare-software. Hiermee is het zeer eenvoudig om foto's van de camera naar de pc over te zetten, te organiseren, te bewerken, af te drukken of per e-mail te verzenden. De exclusieve 'One Touch to Better Pictures'-mogelijkheid van de software - die gebruik maakt van door Kodak ontwikkelde kleurtechnologieën - helpt mensen om thuis levendige en kleurechte afdrukken te maken met hun inktjet-printers. Hierdoor zijn minder testprints nodig en wordt dus minder papier en inkt verspild - iets wat nogal eens voorkomt wanneer thuis foto's worden afgedrukt.

Het bekroonde Kodak EasyShare systeem voor digitale fotografie - bestaande uit camera's, software, camera- en printer-docks, inkjetpapieren en accessoires - maakt het voor iedereen eenvoudig om kwalitatief hoogwaardige foto's te nemen, te organiseren, aan anderen te laten zien en af te drukken. Meer informatie over de Kodak EasyShare-producten is beschikbaar op http://www.kodak.com/go/EasyShare.