Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland District IJsselstreek

Persberichten van 4 juni 2003

Warnsveld - Verdachten schietincident aangehouden

In verband met een schietincident op 16 maart 2003 op de Lochemseweg in Warnsveld, waarbij een personenauto werd beschoten met een vuurwapen, zijn op 2 juni een 21-jarige man en twee 17-jarige vrouwen uit Warnsveld aangehouden. Zij worden verdacht van medeplichtigheid aan het plegen van poging tot doodslag c.q. zware mishandeling en het voorhanden hebben van een vuurwapen. De drie aangehouden verdachten zijn de inzittenden van de auto van de 23-jarige hoofdverdachte in deze zaak. De verdachten zijn na verhoor op 3 juni in vrijheid gesteld. Op 3 juni werd in verband met het schietincident een 21-jarige eveneens uit Warnsveld afkomstige man aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben van een vuurwapen. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Zutphen - Verdachten winkeldiefstal aangehouden

Twee meisjes uit Warnsveld (14 en 15 jaar) en een 14-jarig meisje uit Lochem zijn op 3 juni omstreeks 16.30 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De drie meisjes hadden kort daarvoor bij een winkel aan de Polsbroek twee paar dameslaarsjes in een rugzak gestopt, waarna ze de winkel hadden verlaten zonder af te rekenen. Na onderzoek bleek dat het 15-jarige meisje uit Warnsveld bij een andere winkel bikini's had weggenomen. Na verhoor zijn de meisjes in vrijheidgesteld. Ze worden voorgedragen aan bureau HALT.

Wilp - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Het rijbewijs van een 40-jarige inwoner van Nijmegen is op 4 juni ingevorderd. De man werd omstreeks 01.00 uur op de Fliertweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij blies 640 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van zeven uren uitgereikt en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Olburgen - Aanhangwagen uitgebrand

Een aanhangwagen die op de Pipeluurseweg geparkeerd stond is op 4 juni omstreeks 03.00 uur door brand verwoest. De aanhangwagen, waarop een aantal jerrycans stonden, waarvan er één gevuld was met dieselolie, brandde volledig uit. Door het vuur is een boom geheel geblakerd. Een motor die onder de boom stond is door de brand gedeeltelijk vernield.

Steenderen - Diefstal uit woning

Uit een woning aan de Covikseweg is op 3 juni tussen 10.30 uur en 12.30 uur een kluis gestolen. De daders zijn vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik via een niet afgesloten deur in de woning gekomen, waarna uit een kamer de kluis met daarin geld, sieraden en waardepapieren werd weggenomen.

Einde berichten

Voor informatie: Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11


---- --