Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 4 juni 2003


Harreveld - Auto-inbrekers aangehouden

Twee mannen uit Koszalin (Polen) van 27 en 30 jaar zijn op 4 juni omstreeks 03.45 uur aangehouden.
Getuigen zagen dat de mannen omstreeks 03.00 uur een bestelbus parkeerden in het centrum van Harreveld, het dorp inliepen en zeer veel aandacht hadden voor geparkeerd staande auto's. Na enige tijd reden de mannen weer weg. De bestelbus kon kort daarna op de Twenteroute bij Varsseveld staande gehouden worden. De twee mannen zijn aangehouden op verdenking van het plegen van auto-inbraken. In de bestelbus zijn autoradio's, mobiele telefoons en cd's aangetroffen. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor. Na onderzoek bleek dat in vier personenauto's aan de Kerkstraat (3 maal) en in de Blauwgeerstraat (1 maal) was ingebroken. In alle gevallen werd een portierslot geforceerd, waarna de autoradio werd weggenomen.


Lichtenvoorde - Verkeersongeval met letsel

Bij een verkeersongeval op de Oude Aaltenseweg in Lichtenvoorde zijn op 3 juni omstreeks 16.15 uur twee personen gewond geraakt. Een 56-jarige inwoner van Aalten reed in zijn personenauto over genoemde weg en wilde twee fietsers inhalen. Tijdens deze inhaalmanoeuvre kwam de auto tegen een links van de weg staande boom terecht. De exacte oorzaak van het ongeval is niet bekend. De inwoner van Aalten raakte licht gewond aan zijn hoofd. Een 18-jarige fietser uit Lichtenvoorde kwam ten val en is met rug- en beenklachten overgebracht naar het ziekenhuis.


Winterswijk - Rijden onder invloed

Een 67-jarige inwoner van Winterswijk is op 3 juni omstreeks 19.00 uur op de J.M. den Uyllaan staande gehouden voor een alcoholcontrole. Omdat de man niet wilde meewerken aan een ademanalyse werd hij aangehouden. Hierbij pleegde de man verzet en beledigde hij de agenten. Na verhoor is de man in vrijheidgesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aalten - Tijdens rij-ontzegging rijden onder invloed

Een 53-jarige inwoner van Aalten is op 4 juni omstreeks 00.30 uur op de Hamelandroute staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 355 ug/l. Omdat de man een personenauto bestuurde terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard, werd de auto in beslaggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Terborg - Diefstal uit woning

Uit kantoortje in een woning aan de Silvoldseweg is op 3 juni omstreeks 20.00 uur een laptop gestolen. De daders zijn in een onbewaakt ogenblik de woning binnengeslopen, waarna de laptop werd afgekoppeld en meegenomen.


Winterswijk - Diefstal reproschilderijen

Op 31 mei zijn tussen 09.30 uur en 11.00 uur uit een winkel aan de Misterstraat een aantal reproschilderijen gestolen. De schilderijen hebben een totale waarde van ruim 300 euro. De schilderijen stonden nabij de ingang van de winkel en werden in een onbewaakt ogenblik weggenomen.


Lievelde - Man overleden na val in gierput

Een 37-jarige man uit Lievelde is op 4 juni overleden nadat hij bij een bedrijf aan de Kamperweg in een gierput was gevallen. De man was omstreeks 13.00 uur begonnen met het uitvoeren van werkzaamheden en is vermoedelijk door vrijgekomen gassen bedwelmd, waardoor hij in de gierput viel. Hier werd hij om 14.15 uur aangetroffen. De man werd door de brandweer uit de gierput gehaald.



Snelheidscontroles 3 juni

Geesteren:
Esweg, max. 30 km/uur, van 14.30 uur tot 16.30 uur, 170 passerende voertuigen, 29 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 58 km/uur.




Einde berichten




Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --