Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top


Datum: 4 juni 2003

P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


4 juni 2003


Jongen mishandeld - politie zoekt getuige met hondje

Een 18 jarige jongen uit Epe is dinsdagmiddag op de Beekstraat in Epe mishandeld door de bestuurder van een lichtgroene personenauto. De 18 jarige reed omstreeks 17.30 uur, op zijn fiets op de Beekstraat ter hoogte van de "blikvanger". Hij reed in de richting van de Tongerenseweg en werd ingehaald door de bestuurder van een lichtgroene personenauto die hem klemreed. De fietser kwam te vallen en werd liggend op de grond geschopt en geslagen door de inmiddels uitgestapte autobestuurder. Omdat een man met een kleine grijsachtige hond, die in de buurt liep, opmerkingen maakte stopte de autobestuurder met de mishandelingen. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen die iets van het incident gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Telefoon 0900-8844. Met name de man met de kleine grijsachtige hond wordt dringend verzocht contact op te nemen.


Ermelo - Snelle aanhouding van snelkrakers

De politie van Ermelo heeft afgelopen nacht drie snelkrakers kort na hun actie in de kraag gegrepen en ingesloten. Even voor 04.00 uur kreeg de politie een inbraakmelding bij een fotozaak aan de Stationsstraat in Ermelo. De politie was zeer snel ter plaatse en zag, dat de winkelruit van de fotozaak was vernield. In de omgeving van het pand trof de politie een onbemande personenauto aan. Na een korte zoekactie, trof de politie de drie verdachten die zich schuil hielden onder enkele struiken achter het groene kruisgebouw aan het Hanengewei.De drie verdachten, allen 20 jaar en afkomstig uit Amsterdam, werden voor nader onderzoek ingesloten. Voorzover kon worden nagegaan werd er nog niets uit de fotozaak vermist.


Putten- Diefstal uit bedrijf

In de nacht van 3 op 4 juni is er een diefstal gepleegd in een pand aan de Nijverheidsweg in Putten. In het pand zijn verschillende bedrijfjes gevestigd. De daders zijn het pand binnengekomen via de achterzijde. Binnen in het pand werd een deur geforceerd, die toegang verschafte tot de receptie. Hier hebben de daders een kluis ontvreemd. Het totale schadebedrag is onbekend.


Hattem- Diefstal op camping

Een 45- jarige vrouw uit Havelte deed woensdag 4 juni aangifte van diefstal uit de voortent op een camping aan de Leemkuilen in Hattem. De diefstal moet zijn gepleegd tussen 18 en 29 mei. De daders zijn vermoedelijk binnen weten te komen door op eenvoudige wijze de rits van de voortent te openen. Vervolgens hebben ze een koelkast, campingstoelen, campingkachel en een barbecue ontvreemd.Het totale schadebedrag is onbekend.


Wezep- Diefstal uit auto

Een 21- jarige man deed woensdag 4 juni aangifte van diefstal uit zijn auto. Deze stond geparkeerd aan de Hegenbos in Wezep. De diefstal moet zijn gepleegd tussen 31 mei en 1 juni. De daders hadden een slot geforceerd en vervolgens een radio- cd speler uit de auto meegenomen. Het totale schadebedrag is onbekend.

Epe- Diefstal uit woning
Op dinsdag 3 juni deed een 78- jarige vrouw uit Epe aangifte van diefstal uit haar woning aan de Dellenparkweg in Epe. De diefstal moet op 3 juni tussen 14.00 en 15.00 uur gepleegd zijn. De daders zijn vermoedelijk via een raam naar binnen gekomen en hebben vervolgens geld, bankpasjes en sieraden uit de woning weten te ontvreemden.
























038-375 10 50 ---- --