Ingezonden persbericht

Intel introduceert modulaire communicatieplatforms voor telecommunicatie-industrie

Samenwerking met Alcatel, HP en andere vooraanstaande partijen

Kontich, 4 juni 2003 - Intel Corporation gaat samen met Alcatel, HP en enkele andere bedrijven modulaire communicatieoplossingen ontwikkelen. Hiermee komt het bedrijf tegemoet aan de groeiende vraag naar op standaarden gebaseerde modulaire bouwstenen voor communicatieoplossingen. Industriële standaarden zoals Advanced Telecom Computing Architecture (AdvancedTCA) en Rack Mount Servers (RMS) samen met Intel-processoren vormen de basis voor de nieuwe oplossingen.

Intel levert vanaf nu ook de tweede generatie carrier-grade telecomserverplatforms die voldoen aan strenge betrouwbaarheidseisen. Deze platforms onderstrepen ook het doel van Intel om betaalbare en krachtige modulaire technologiebouwstenen te leveren aan de telecommunicatiesector.

De op Intel gebaseerde platforms en oplossingen van hardware-, software- en applicatieleveranciers bieden de telecommunicatiesector dezelfde kosteneffectiviteit, keuzevrijheid, modulaire ontwerpmogelijkheden en hetzelfde prestatievermogen als de enterprise-markt. Carriers en service providers kunnen met de gezamenlijke oplossingen nieuwe, omzetgenererende diensten sneller introduceren.

Intel introduceerde op de SuperComm-beurs de carrier-grade TIGPR2U-server die gebruikmaakt van de 2,4 GHz Intel Xeon-processor. Deze server is gecertificeerd volgens de Network Equipment Building System-specificatie (NEBS). Deze nieuwe servers bieden de telecommunicatiesector een op standaarden gebaseerd, modulair serverplatform voor zowel verbonden als draadloze toepassingen. Door NEBS gecertificeerde oplossingen voldoen aan strenge betrouwbaarheidseisen en zijn bestand tegen gebruik in ongunstige omstandigheden en klimaten.

HP zal in het derde kwartaal van 2003 haar op Intel gebaseerde cc3310 rack-mount-server met een hoog prestatieniveau leveren aan Telecommunications Equipment Manufacturers (TEM's) en carriers. HP is van plan om AdvancedTCA op te nemen in haar portfolio met geïntegreerde telecommunicatieoplossingen. De AdvancedTCA-specificatie definieert een gemeenschappelijke vormgeving voor de ontwikkeling van borden en chassis voor de telecommunicatie-industrie.

"TEM's en carriers zoeken naar manieren om kosten terug te dringen en gelijktijdig omzetmogelijkheden te genereren", zegt Howard Bubb, Vice-President van Intel en General Manager van de Intel Network Processing Group. "Door te kiezen voor een modulair systeem rondom een Intel-processor, kunnen TEM's nieuwe oplossingen bieden waarmee carriers hun uitgaven tot 35 procent kunnen verlagen. Daarnaast kunnen ze de operationele kosten met 20 tot 25 procent terugbrengen."

Prestaties van modulaire servers
De TIGPR2U-server biedt twee Intel XeonTM-processors met 2,4 GHz in een 2U rack-mount-maat. De server is geschikt voor zowel uitgebreide serviceapplicaties, zoals unified messaging, wireless messaging en pre-paid spraakdiensten, als infrastructuurapplicaties, zoals call-routing en -switching, onderdeel- en netwerkbeheer en draadloze infrastructuren. De TIGPR2U wordt tegen lagere prijzen geleverd dan vorige oplossingen, waardoor het prijs/prestatievoordeel groeit.

Alcatel gebruikt de TIGPR2U-server op het Linux-besturingssysteem voor haar Multimedia Messaging Services (MMS) Proxy Software-architectuur. Samen met de Tolly Group voerde het bedrijf een benchmark voor de server uit. Daarnaast werden prestatieniveau en betrouwbaarheid nauwkeurig vastgelegd. De resultaten van deze samenwerking wezen uit dat het prestatieniveau sterk is verbeterd.

"Alcatel en Intel wilden gezamenlijk de MMS-markt de mogelijkheden tonen van het Nx Proxy Platform-softwareplatform van Alcatel en de Intel NEBS-gecertificeerde servers en processors", aldus Dennis Attal, Vice-President Mobile Applications van Alcatel. "Daarnaast wilden we benadrukken dat onze MMS Proxy-softwarearchitectuur naast het hoogste prestatieniveau, de beschikbaarheid en betrouwbaarheid ook een betere schaalbaarheid en lagere TCO biedt. In een reeks testen verwerkte de Alcatel MMS-oplossing onafgebroken tot 47 MMS per seconde op elk CPU-board. Deze resultaten vormen een nieuwe standaard op het gebied van prestatieniveaus."

Silicon ondersteunt modulaire ontwikkelingen
Naast deze nieuwe NEBS-gecertificeerde servers biedt Intel ook andere modulaire bouwstenen voor de communicatiemarkt, waaronder een complete lijn netwerkprocessors. Vooraanstaande OEM's, zoals Avici, Samsung en US Robotics, hebben producten op basis van Intel-netwerkprocessors aangekondigd.

Intel
Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom/.

Voor verdere informatie:
Intel Corporation
Kristof Sehmke
Tel.: +32 (0)3 450 0913
E-mail: Kristof.Sehmke@intel.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Caroline de Zoeten
Tel.: +31 (0)30 656 5070
E-mail: caroline@lvtpr.nl

Intel, Pentium, Xeon and the IXP family are trademarks or registered trademarks of Intel Corporation or its subsidiaries in the United States and other countries. Other names and brands maybe claimed as the property of others.