Ingezonden persbericht

Europees agentschap voor medicijnbeoordeling schakelt Unisys in voor EudraNet-programma

Schiphol-Rijk, 4 juni 2003 - De European Agency for the Evaluation of Medicinal Products (EMEA) in Londen heeft Unisys benoemd tot strategisch partner voor het EudraNet-programma.

De EMEA is acht jaar geleden opgericht. De organisatie coördineert het wetenschappelijk evaluatieonderzoek in de EU-lidstaten naar medicijnen voor menselijk en veterinair gebruik. EudraNet (European Union Drug Regulatory Authority Network) is een beveiligd netwerk voor de meer dan 30 nationale organisaties op het gebied van medicijntoetsing. Het netwerk wordt door ongeveer 600 mensen gebruikt. Het stelt gebruikers in staat om vertrouwelijke informatie op het gebied van testen en regelgeving te delen in een volledig afgeschermde omgeving.

De EMEA kreeg per 1 januari 2003 de verantwoordelijkheid voor EudraNet. Unisys was al partner van de EMEA en zal de migratie van het EudraNet begeleiden. Het netwerk was eerder ondergebracht bij het Joint Research Centre (JRC). Unisys zal verder met EMEA samenwerken bij het zoeken naar nieuwe diensten, procedures en beleidsregels voor de gebruikers van EudraNet. Daarnaast ontwikkelt Unisys een portal voor gebruikers die dienst gaat doen als centraal loket voor alle EudraNet-diensten.

Unisys zal de EMEA verder helpen bij het zorgdragen voor een veilige en betrouwbare infrastructuur die een belangrijke component vormt voor het complete goedkeuringsproces voor medicijnen in de EU. Volgens Peter Armstrong, Vice-President en general manager Commercial Industries bij Unisys, verliepen de processen tussen de EMEA en de landenorganisaties gefragmenteerd. "Het management van de EMEA heeft onderkend dat het werken aan een verbeteringsprogramma samen met Unisys kansen biedt. Wanneer het afgerond is, biedt dit programma efficiëntere en kosteneffectievere processen terwijl de risico's lager zijn en de beveiliging verbeterd is. De organisatie beschikt tevens over een stevig raamwerk dat klaar is voor uitbreiding van de EU."

EudraNet is een strategisch programma voor de EMEA. Het programma helpt de organisatie bij de evolutie van een evaluatieorganisatie naar een professionele dienstverlener op het gebied van telematica. Met de kennis en expertise van Unisys kan de EMEA de diensten via EudraNet uitbreiden en verbeteren en lidstaten de juiste hulpmiddelen voor communicatie en samenwerking bieden. Unisys werd tevens geselecteerd met het oog op haar expertise in de beveiliging van netwerken, dat zwaar weegt in de EMEA-strategie.

Een additioneel project dat Unisys voor de EMEA uitvoert, is de vervanging van het Local Area Network op het hoofdkwartier van de organisatie in Londen.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. Ruim 37.000 medewerkers in meer dan 100 landen helpen klanten bij het inspelen op marktkansen en het succesvol opereren in de wereldwijde economie. Het bedrijf biedt een breed portfolio van zakelijke oplossingen, dat gesteund wordt door expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, network services en beveiliging. Het portfolio wordt gecompleteerd door hoogwaardige server-technologie en gerelateerde oplossingen. Unisys is actief in verschillende verticale markten, waaronder financiële dienstverlening, transport, telecommunicatie, media, industrie en publieke sector. Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.



Ingezonden persbericht