Gemeente Apeldoorn

Voornemen tot verkoop pand Tenderlaan 2-8 aan Stichting Assalaam

Op 4 juni 2003 heeft de gemeente een gesprek gehad met Stichting Assalaam over de verkoop van het pand Tenderlaan 2-8. Aan de verkoop verbindt de gemeente een aantal voorwaarden. Op dit moment wordt het pand gebruikt door Stichting Assalaam en Stichting SLAK. Het bestuur van de Stichting Assalaam heeft het voorstel in beraad.

In het voorjaar van 2002 hebben zowel Stichting Assalaam als Stichting SLAK een verzoek bij het gemeentebestuur ingediend om het pand te mogen kopen. Na beide verzoeken onderzocht te hebben, heeft het college besloten het pand aan Stichting Assalaam te koop aan te bieden. In het kader van vrouwenemancipatie staat de gemeente positief tegenover het initiatief van Stichting Assalaam, om in het pand een aparte gebeds- en ontmoetingsruimte voor vrouwen in te richten.

De voorwaarden die de gemeente aan de verkoop stelt betreffen onder meer het toegestane gebruik van het pand en het aanleggen van 25 parkeerplaatsen om overlast in de buurt te voorkomen. Het pand mag alleen als gebedsruimte worden ingericht; er mag geen detailhandel plaatsvinden. Ook zal het pand op de gemeentelijke momentenlijst geplaatst worden.

Op het moment dat Stichting Assalaam besluit het pand te kopen biedt de gemeente de kunstenaars, die nu nog in het pand gehuisvest zijn, een vervangende locatie aan. De gemeente heeft hierover inmiddels contact gehad met de Stichting SLAK, het contactorgaan voor de kunstenaars.

De bewoners in de omgeving van het pand Tenderlaan zijn met een brief op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen. Ook met de vertegenwoordigers van Wijkraad Apeldoorn Zuid heeft de gemeente gesproken. Op het moment dat Stichting Assalaam een besluit neemt over de aankoop van het pand Tenderlaan 2-8, worden alle betrokken partijen opnieuw geïnformeerd. Naar verwachting gebeurt dit in de tweede helft van juni.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1