Gemeente Heeze-Leende


Jaarrekening 2002 Heeze-Leende sluit met positief resultaat, maar voorzichtigheid blijft geboden

De jaarrekening 2002 van de gemeente Heeze-Leende sluit met een positief resultaat van 1.803.000.

Dit resultaat bestaat vooral uit eenmalige meevallers, zoals resultaten uit de grondexploitatie en dividend van de NRE. De structurele mee- en tegenvallers houden elkaar ongeveer in evenwicht. Daarom waarschuwt het college van burgemeester en wethouders dat een positief resultaat als in 2002 in de toekomst niet voor de hand ligt.

Het college stelt voor om het resultaat als volgt te bestemmen: Toevoeging bestemmingreserve Nieuwbouw Basisonderwijs 1.500.000 Toevoeging voorziening dubieuze debiteuren 45.000 Uitvoering GBA-Audit 67.000

Het restant van het jaarresultaat ad 191.000 is in principe vrij besteedbaar. Toch kiest de gemeente ervoor dit bedrag toe te voegen aan de algemene reserve en het vooralsnog te reserveren voor mogelijke financiële tegenvallers in de nabije toekomst. Zo wil het college zich voorbereiden op nadelige effecten op de inkomsten uit het gemeentefonds en de nieuwe rijksvoorschriften op het terrein van de financiële huishouding die met ingang van 2004 van kracht zijn.

De financiële positie van de gemeente blijft matig. Het college wil in de komende periode maatregelen nemen om daar structureel verbetering in te brengen.