Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 4-06-2003 2e persbericht van woensdag 4 juni 2003

Eindhoven: Aanhouding na binnendringen winkel
Tegen een man van 20 jaar uit Veldhoven is woensdagochtend proces-verbaal opgemaakt. De man wilde rond 9.45 uur naar binnen bij een winkel aan de Hermanus Boexstraat. Personeelsleden maakten hem duidelijk dat de zaak pas om 10.00 uur zou opengaan. De man nam daarmee geen genoegen. Hij trapte de schuifdeur open en bedreigde het personeel. Toen zij hem de zaak wilden uitzetten, ontstond een handgemeen. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Hennepkwekerij gevonden
In een woning aan de Zeppelinstraat is woensdagochtend rond 11.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen. In twee kamers in het huis stonden in totaal een kleine 200 planten. Ook was er de nodige kweekapparatuur. Alles is inbeslaggenomen en zal worden vernietigd. De bewoners waren niet thuis. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Nuenen: Auto en geld weg bij inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Opwettenseweg zijn ongeveer 40 euro en autosleutels meegenomen. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Met de sleutels is vervolgens een beige Volvo V70 (48-HX-LN) weggehaald. Die wagen stond op de oprit bij de woning.

Budel: Aanhoudingen rond ruiming
Twee bewoners van een woning aan de Fabrieksstraat in Budel zijn woensdagmiddag aangehouden. Toen medewerkers van de AID bij hen op het terrein enkele loslopende eenden en pauwen wilden ruimen, werden ze door de man (74 jaar) en vrouw (68 jaar) bekogeld met eieren. Daarop werd de politie gewaarschuwd, die de bewoners heeft aangehouden. Ook twee toevallig aanwezige journalisten van dagblad De Limburger werden aangehouden omdat ze niet voldeden aan een formeel verzoek van de agenten om het terrein te verlaten. Het gaat om een vrouw van 28 jaar uit Weert en een man van 50 jaar uit Roermond. De man heeft zich bij zijn aanhouding verzet. Het viertal is na verhoor op het bureau in Maarheeze met een proces-verbaal weer vrijgelaten.