Politie Midden- en West Brabant

Zes aanhoudingen tijdens drugsactie in Roosendaal

Roosendaal, woensdag 04 juni 2003

Drugscontrole Courage

ROOSENDAAL: De politie van het team Roosendaal-Centrum en leden van het team Courage hebben woensdagmiddag in het kader van het project Courage een actie gehouden in de omgeving van de Damstraat/Molenstraat. Aan deze actie namen 18 politiemensen deel. Ook de stadswachten en medewerkers van parkeerbeheer waren extra nadrukkelijk in deze omgeving aanwezig.

De politie kwam in actie op verzoek van de wijkagent. Tijdens gespreken tussen de wijkagent, buurtbewoners en bewonerscomitee liet men blijken dat men de overlast van onder andere drugstouristen en runners in de wijk echt beu is. Tijdens de actie is te voet en op de fiets in de wijk gesurveilleerd en werd nagenoeg niets getolereerd. De politie is van plan om vaker dergelijke acties te gaan houden.

In totaal zijn 6 personen aangehouden. Een 22-jarige inwoner van Roosendaal kreeg op de Hoogstraat een bekeuring voor het fietsen over het trottoir. De Roosendaler weigerde echter iedere medewerking en is onder verzet aangehouden. Op de Molenstraat is een 33-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden nadat bleek dat hij als drugsrunner opereerde.
In een crowshop in de Molenstraat trof de politie in de winkel en de bovenwoning in totaal 600 gram hennep en 700 gram hash aan. De drugs zijn in beslaggenomen De twee eigenaren van de zaak zijn aangehouden. De mannen van 22 en 33 jaar, beide inwoner van Roosendaal, zijn ingesloten voor nader onderzoek. Verder trof de politie in een pand in de Molenstraat twee illegaal in Nederland verblijvende Algerijnen aan. Zij worden overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De agenten schreven verder 8 bekeuringen uit voor het hangen aan straatmeubilair, tegen kozijnen en portieken.

Bron: Henk Snepvangers