Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda (4/6)

Breda. woensdag 4 juni 2003

Man vernielt ruit voordeur ex-vriendin

BREDA: Vannacht heeft de politie omstreeks 01.45 uur in de Hoge Vucht (Breda Noord) een 30-jarige Bredanaar aangehouden in verband met de vernieling van een ruit van de voordeur van de woning van zijn 28-jarige ex-vriendin. Hij kwam vannacht aan haar deur en wilde met haar praten. Hij zou de vrouw ook bedreigd hebben. De politie heeft de man ingesloten.

Diefstal met geweld Kleine Krogt

BREDA: Een 18-jarige man reed gisteravond omstreeks 20.30 uur met zijn fiets over de Kleine Krogt toen hij werd ingehaald door twee jongens op een bromfiets. In het voorbij gaan werd hij met een stuk hout tegen zijn benen geslagen. Hij viel daardoor op de grond. Een van de personen sprong van de bromfiets af op het slachtoffer die op de grond lag. Deze pakte toen de mobiele telefoon af van het slachtoffer. Afspraak is gemaakt om fotos te kijken. Slachtoffer heeft lichte verwondingen op zijn benen.

Vernielingen in Teteringen

TETERINGEN: In de Laanzichtweg is een auto op grove wijze vernield. De hele auto is gedeukt, de voorruit is vernield, de ruitenwissers afgebroken en aan de St. Josephstraat en de Veldweg zijn ruiten vernield.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Vandaag is een 42-jarige Bredase in haar woning aangehouden ter zake winkeldiefstallen. De vrouw had onder meer op 28 december 2002 10 flessen drank bij een slijter in Zundert gestolen. Ze heeft ook nog een winkeldiefstal in Made bekend. Hier ging het om het stelen van 30 pakken met scheermesjes

Bromfietscontrole in Etten-Leur levert 24 bekeuringen op

ETTEN-LEUR: Gisteravond werd tussen 15.00 en 21.00 uur in Etten-Leur, in samenwerking met het scooterteam van het district Breda, een scootercontrole gehouden. Tijdens deze controle werden 35 bromfietsers gecontroleerd, waarvan 25 bromfietsen in overtreding waren. De controles vonden plaats op de Spoorlaan, de Concordialaan, de Liesbosweg, de Markt, de Anna van Berchemlaan, de Oude Bredaseweg, de Plantijnlaan en de Hoevenseweg

Hierbij werden de volgende processen-verbaal uitgereikt:


- Overschrijden max constructiesnelheid: 17


- Bestuurder bromfiets zonder helm: 3


- Geen verzekeringsbewijs tonen: 2


- Gladde achterband: 1


-Tevens werd er 1 bromfiets voor nader onderzoek in bewaringgesteld, omdat het

framenummer uit het frame was gevijld.

Bromfietscontrole in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: Vandaag heeft het team Moerdijk samen met het scooterteam een verkeerscontrole nabij het Station gehouden in Zevenbergen. Er zijn 11 bromfietsen gecontroleerd. Daarvan hadden er 7 een te hoge constructiesnelheid. Twee bestuurders droegen geen helm, of hadden de kinband los en een andere overtreder had geen gele plaat op de brommer. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat ze geen gordels droegen. Tevens moet een bestuurder zijn rijbewijs nog komen laten zien.

Bron: Willem van Hooijdonk