Ingezonden persbericht


Bedrijf:
t.a.v.:
Faxnummer:


1.2 miljoen particulier verzekerden zijn wel eens veranderd van particuliere ziektekostenverzekering

Uit een grootschalig TNS NIPO onderzoek dat in april 2003 onder 973 particulier verzekerden is gehouden blijkt dat 1.2 miljoen particulier verzekerden wel eens zijn overgestapt op een andere particuliere ziektekostenverzekering. Van deze 1.2 miljoen particulier verzekerden zijn 320.000 verzekerden in de afgelopen twaalf maanden overgestapt. Gemiddeld genomen zijn particulier verzekerden tevreden over hun ziektekostenverzekering; zij waarderen hun verzekering gemiddeld met een rapportcijfer van 7.7.

Van de circa 3.8 miljoen particulier verzekerden van 18 jaar en ouder is 1.2 miljoen wel eens veranderd van particuliere ziektekostenverzekering. 320.000 particulier verzekerden zijn de afgelopen twaalf maanden veranderd van verzekering. Daarnaast hebben zo'n 600.000 verzekerden wel eens informatie opgevraagd over andere ziektekostenverzekeringen.

Circa driekwart van de particulier verzekerden is via de werkgever verzekerd. Een groot deel van het switchgedrag hangt hiermee samen (verandering van werkgever, overstap naar een collectieve verzekering, verandering van verzekering door de werkgever). Daarnaast is in circa één op de vijf gevallen de hoogte van de premie de voornaamste reden om te veranderen van verzekering.

In vergelijking met ziekenfondsverzekerden stappen particulier verzekerden vaker over: van de ziekenfondsverzekerden is 17% wel eens veranderd van verzekering, onder de particulier verzekerden is dit 32%.

Over het algemeen zijn particulier verzekerden tevreden over hun ziektekostenverzekering. Gemiddeld waarderen zij hun verzekering met een 7.7. Circa 168.000 verzekerden zijn ontevreden (geven een cijfer 5 of lager) en daardoor meer geneigd om over te stappen naar een andere verzekering. Ten opzichte van ziekenfondsverzekerden (gemiddeld rapportcijfer: 7.5) zijn particulier verzekerden iets meer tevreden (gemiddeld rapportcijfer: 7.7).



Ingezonden persbericht