Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (4/6)

Oosterhout, woensdag 4 juni 2003

Inbrekers opgepakt
GILZE: De politie heeft in de nacht van 3 op 4 juni omstreeks 03.20 uur twee mannen opgepakt. De mannen hadden kort daarvoor geprobeerd in te breken bij een bedrijf aan de Nieuwstraat in Gilze door een ruit te vernielen. In de gemeente Chaam heeft de politie de auto met de twee mannen van de weg gehaald en de verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. Het betreft een 55-jarige inwoner van Mönchengladbach en een 44-jarige inwoner van Breda. De Bredanaar is een bekende van de politie.

Fietsendief aangehouden
WAALWIJK: Een 33-jarige inwoner van Sprang-Capelle is door de politie aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De eigenaar van de fiets plaatste deze, onafgesloten, op dinsdag 3 juni omstreeks 15.30 uur op het Vredesplein. Toen hij terugkwam, was de fiets verdwenen. Hij zag zijn fiets korte tijd laten staan bij winkelcentrum De Els. Vervolgens zag hij samen met een beveiligingsbeambte dat een man de fiets wilde meenemen. Op aanwijzing van de beveiligingsbeambte kon de politie de verdachte aangehouden. De man is voor onderzoek ingesloten.

Vernieling lantaarnpaal
SPRANG-CAPELLE: Op dinsdagavond 3 juli hield de politie op het halve Zolenpad twee inwoners van Sprang-Capelle aan. Zij worden verdacht van vernieling van een lantaarnpaal. Het betreft twee jongens van 16 en 17 jaar. Bij hun aanhouding verzetten zij zich. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Diefstal van rubberboot met buitenboordmotor
WERKENDAM: In de nacht van dinsdag 3 juni op woensdag 4 juni werd aan de Van der Kunstraat een rubberboot en een buitenboordmotor gestolen. Beide stonden op het afgesloten terrein van een bedrijf. De poort werd geforceerd en de afrastering werd kapot geknipt.

Autogordelcontrole
OOSTERHOUT: Op dinsdag 3 juni hield de politie van 14.30 uur tot 16.00 uur een autogordelcontrole op de Ridderstraat. In totaal werden vijf bekeuringen uitgeschreven. Vier voor het niet dragen van de verplichte autogordel en één voor het niet APK gekeurd zijn van de auto.

Dronken automobilist
OOSTERHOUT: In de nacht van dinsdag 3 juni op woensdag 4 juni hield de politie om 01.35 uur op de Karrestraat een 32-jarige Bredanaar aan. De man bleek te veel gedronken te hebben. In het bureau blies hij 385 ug/l. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Hij kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd en een dagvaarding uitgereikt.

Bron: Connie Polak