Ingezonden persbericht

Cable & Wireless maakt jaarresultaten 2002 bekend

Brussel, 4 juni 2003 - Cable & Wireless maakt vandaag de financiële resultaten bekend van het voorbije boekjaar. Hieronder vindt u een opsomming van de belangrijkste bevindingen en aankondigingen. Voor het volledige Engelstalige persbericht verwijzen we naar www.cw.com, waar u het volledige persbericht vindt én een presentatie in streaming video van Richard Lapthorne, voorzitter van de Raad van Bestuur en Francesco Ciao, CEO van Cable & Wireless.


· Cable & Wireless meldt voor het boekjaar afgesloten op 31 maart 2003, een verlies voor belastingen van 6,4 miljard pond (9 miljard euro).
· De omzet daalde van 5,75 miljard pond naar 4,4 miljard pond (6,2 miljard euro).

· Cable & Wireless trekt zich volledig terug uit de Verenigde Staten.
· In Groot-Brittannië zal een herstructurering doorgevoerd worden die tot doel heeft de huidige positie in de telecommunicatiemarkt te bestendigen.

· De herstructureringen in continentaal Europa worden voortgezet. Cable & Wireless zal in continentaal Europa een verdere focus leggen op internationale multinationals en service providers, zoals aangekondigd in november 2002. Andere activiteiten werden reeds afgestoten in België, Nederland, Zweden, Italië en Zwitserland.

· De Raad van Bestuur van Cable & Wireless stelt het uitkeren van dividenden met 12 maanden uit zodat het bedrijf een grotere financiële flexibiliteit heeft tijdens de herstructureringsperiode.
· Tenslotte kondigt het bedrijf een aantal managementveranderingen aan: o 2 nieuwe leden vervoegen het managementteam: Andrew Garard wordt Group General Counsel en Royston Hoggarth wordt CEO voor Cable & Wireless. o Adrian Chamberlain wordt Group Director, Strategy & Business Development
o Om het dagelijkse management van het bedrijf te vereenvoudigen wordt een structuur op maat van elk land opgesteld met een eigen CEO.