De Unie


Herstructurering R&D Ericsson kost 70 banen

Bergen op Zoom, 4 juni 2003 - De Unie is vandaag geïnformeerd over het voornemen van Ericsson om de R&D-activiteiten in Emmen te stoppen en daarnaast binnen de afdeling R&D in Rijen nog eens 40 banen te schrappen. In totaal vervallen er 70 arbeidsplaatsen.

Dit besluit vloeit voort uit de aankondiging tijdens de presentatie de cijfers van het eerste kwartaal 2003 dat er wereldwijd 7.000 banen geschrapt zouden worden. Gedwongen ontslagen kunnen door Ericsson niet voorkomen worden. Unie-bestuurder Jean-Pierre Schouw spreekt van wederom een klap voor de werkgelegenheid van Ericsson Nederland en West-Brabant.

De Unie maakt zich in het licht van dit voorgenomen besluit zorgen over de toekomst van de R&D in Nederland. Ericsson is in de laatste jaren al tweemaal getroffen door een reorganisaties en ziet nu dus voor de derde maal het zwaard van Damocles boven zich hangen. Unie-bestuurder Jean-Pierre Schouw: De werkgelegenheid kalvert af bij Ericsson. Zodoende zal goed bekeken moeten worden wat de consequenties zijn voor de continuïteit van de R&D van Ericsson in Nederland.

De bonden zullen nog een toelichting vragen op de plannen van Ericsson. Daarbij zal ook de opvang van de personele consequenties aan de orde komen.

woensdag, 4 juni 2003