Korps: Friesland, plaats: Eindhoven 4-06-2003
3e persbericht van woensdag 4 juni 2003

Eindhoven: Man rijdt tegen vorkheftruck
Een man van 78 uit Eindhoven is woensdagmorgen om 11.00 uur op de Jeroen Boschlaan met zijn snorfiets tegen een vorkheftruck gebotst. De chauffeur van de vorkheftruck, een 37-jarige Eindhovenaar, had juist een vrachtauto gelost. De lepels van de heftruck staken nog op hoofdhoogte over het fietspad. Het slachtoffer botste tegen de lepels en liep meerdere kaakbeuken, een gescheurde wang en een hoofdwond op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Tasjesroof
Een 70-jarige vrouw uit Eindhoven is woensdag rond 14.50 uur op het Cassandraplein van haar tas beroofd. De vrouw kwam van de bibliotheek. Een bromfietser rukte de tas bij de vrouw uit haar handen en ging er vandoor in de richting van de Muzenlaan. In de tas zaten acht boeken, een portemonnee met 40 euro en enkele pasjes.

Helmond: Bijtende winkeldief
Een winkelmedewerker is woensdagmiddag door een winkeldief, een 21-jarige Helmonder, hard in zijn arm gebeten. De medewerker was aan het werk in een supermarkt aan de Dijksestraat en herkende daar een man die al eerder was betrapt op diefstal van spullen uit de winkel. Ook ditmaal werd de man betrapt op winkeldiefstal. Onder zijn jas verborg hij een pak koek en twee pakjes melk. De man werd door de medewerker aangehouden. Hij weigerde echter met hem naar het kantoor te gaan. Toen hij werd vastgepakt begon hij wild om zich heen te slaan en te schoppen en probeerde weg te komen. De dief werd in een verwurging genomen maar de man beet de Helmonder hard in zijn arm. Het personeelslid liep een flinke bijtwond op. De bedrijfsleider schoot te hulp en de man werd overmeesterd en aan de politie overgedragen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Elsendorp: Man gepakt na tanken zonder te betalen Woensdagmiddag rond 13.20 uur is op de Burgemeester Nooijenlaan in De Rips een 19-jarige inwoner van Venray aangehouden. Hij had bij een tankstation aan de Elsendorpseweg in Elsendorp benzine getankt maar betaalde de benzine niet. De man wilde er snel vandoor gaan maar de eigenaar (35) had al argwaan en ging met zijn auto achter de man aan. Hij volgde de man uit Venray via Gemert, Handel, Boekel Venhorst en de Rips. Met hoge snelheid en roekeloos rijgedrag probeerde de Venraynaar weg te komen. De eigenaar van het tankstation gaf steeds aan de politie zijn positie door. Uiteindelijk wisten politieagenten de auto in De Rips aan de kant te zetten en de man werd aangehouden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Mierlo: Verkeerscontroles
De politie heeft woensdag in Mierlo op de Goorsedijk en de Geldropseweg verkeerscontroles gehouden. Dat resulteerde in 35 bekeuringen. Vijftien automobilisten gingen op de bon omdat ze geen autogordel droegen, een bestuurder had geen APK voor zijn auto en twee bestuurders kregen een bon vanwege niet handsfree bellen.Er werden twintig bromfietsen op de testbank geplaatst. Veertien van die brommers bleken te zijn opgevoerd. Drie bromfietsers kregen bovendien een bekeuring omdat ze geen helm droegen.

Son: Schennispleger
Een meisje van twaalf uit Eindhoven en haar vriendin zijn woensdagmiddag rond 14.15 uur lastig gevallen door een schennispleger. De meisjes fietsten op Ekkersweijer in Son. Na de brug stond een man die zich stond te bevredigen. De man was rond de 50 jaar oud. Hij had een ontbloot bovenlijf en droeg een donkerblauwe korte broek. De man had een zonnebril op.

De Rips: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 10.20 en 12.15 uur is op de Stippelberg in De Rips een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 68 bestuurders bekeurd. De snelste reed 126 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Nuenen: Gestolen bromfietsonderdelen
Woensdag om 18.00 uur is op de Berg in Nuenen een 15-jarige jongen uit Nuenen aangehouden. Hij was in het bezit van een gestolen uitlaat en een gestolen buddyseat van een bromfiets. De eigenaar van die spullen zag een bromfiets staan en herkende de uitlaat en de zitting als zijn eigendom. Zijn brommer was een dag eerder gestolen. Hij waarschuwde de politie. De Nuenenaar had ze naar zijn zeggen een dag eerder gekregen van een onbekende. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

Asten: Lekkende vrachtauto veroorzaakt kilometers lang spoor met cacaosubstraat
Een lekkende vrachtauto van een bedrijf uit Erp heeft woensdagavond een tientallen kilometers lang spoor met cacaosubstraat veroorzaakt. Het spoor liep van het Ei van Ommel via Helmond richting Veghel. Vanaf Boerdonk langs de Zuid Willemsvaart tot aan Keldonk waar de vrachtauto werd aangetroffen bij een restaurant. De olieachtige substantie werd voor het eerst door passanten opgemerkt op de N279 onder Beek en Donk. Wegbeheerders zijn direct gestart met het schoonmaken van het wegdek. Dit kan tot laat in de avond tot verkeershinder leiden.