INTERPRESARIO

Rosenberg Trio wint SENA Award

Op woensdagavond 4 juni werd in de St. Olofskapel van het Amsterdamse hotel Barbizon tien jaar SENA gevierd met de uitreiking van tien Awards aan de tien meest gedraaide artiesten en producent in de periode 1993 t/m 2002. Er vielen prijzen te winnen in de volgende tien categorieën: Pop, Levenslied/Levenspop, Klassiek, Cabaret/Theater, Jazz, Dance (band), Dance (dj), Sessiemuzikant, Producent en Meest Gedraaide Act In Het Buitenland. De tien respectievelijke winnaars zijn: Marco Borsato, André Hazes, Koninklijk Concertgebouworkest, Herman van Veen, Rosenberg Trio, Vengaboys, dj Jean, Bert Meulendijk, Universal Music en Hans Dulfer.

De winnaar in de categorie Jazz werd The Rosenberg Trio. In een reactie op het winnen van de Award zegt Stochelo Rosenberg: 'Als muzikant is het altijd een eer om een onderscheiding voor je werk te ontvangen, maar in ons geval is het een heel gróte eer, omdat we de SENA Award in de categorie Jazz krijgen. Ik moet namelijk erkennen dat het geen pure jazz is dat het Rosenberg Trio speelt. Ja, natuurlijk is het jazz, maar de manier waarop wij die spelen is er toch op gericht om die toegankelijk te maken voor het grote publiek. De toekenning van de Award geeft ook aan dat de makers van radio- en televisieprogrammas onze muziek zien zitten. Want je kunt het mooiste album van de wereld maken, maar als niemand dat draait is er geen bekendheid en ook geen platenverkoop. Dan houdt alles gewoon op.'

(Sinds 1912 weten de auteurs van muziek zich beschermd door de Auteurswet. Vanaf 1993, bij de invoering van de Wet op de Naburige Rechten, hebben ook uitvoerend kunstenaars en producenten recht op een vergoeding als hun werk, indien op een voor commerciële doeleinden uitgebracht fonogram opgenomen, openbaar ten gehore wordt gebracht. SENA (Stichting ter Exploitatie van de Naburige Rechten) is bij wet aangewezen om de WNR uit te voeren.)


---

-----