Politie Rotterdam-Rijnmond

woensdag 4 juni 2003

* VERDACHTE STEEKPARTIJ MET DODELIJKE AFLOOP AANGEHOUDEN

(Zie ook persberichten van 30/05/2003 en 31/05/2003) ROTTERDAM - Donderdag wordt een 27-jarige Rotterdammer voorgeleid aan de Officier van Justitie als verdachte van een steekpartij met dodelijke afloop. Rechercheurs van een Recherche Assistentie Groep (RAG) van het district Rotterdam-West hielden de man na onderzoek dinsdag aan.
De 27-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht vorige week vrijdagmiddag rond half één in een woning in de Hulkstraat de 29-jarige bewoner met een mes te hebben neergestoken. Het slachtoffer wist via het balkon bij zijn buren binnen te komen, die vervolgens politie en GGD alarmeerden. In kritieke toestand werd de Rotterdammer daarna overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum, waar hij kort na aankomst aan zijn verwondingen overleed.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield woensdagmorgen op de Mariniersweg een verkeerscontrole. Tussen tien uur en half twaalf werden 23 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor onder meer het niet dragen van de autogordel, apk en het rijden zonder rijbewijs.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Woensdagmorgen rond zes uur werd door politiepersoneel van district Oost in samenwerking met het Flying Squad, naar aanleiding van diverse tips, een onderzoek ingesteld in het woonwagenkamp gevestigd aan de Burgemeester Schalijlaan. Na onderzoek in en op het kamp werden zeven hennepkwekerijen ontdekt. De hennep werd gekweekt in diverse geprepareerde schuurtjes. In totaal werden 2180 hennepplanten aangetroffen, alsmede de benodigde apparatuur voor het groeiproces. De planten en apparatuur werden in de loop van de dag geheel vernietigd. Tevens bleek dat bij diverse schuurtjes de stroom illegaal werd afgetapt. Twee Capellenaren, in de leeftijd van 27 en 24 jaar, werden aangehouden, zij waren eigenaren van vier hennepschuurtjes. Het onderzoek naar de overige eigenaren wordt voortgezet door de recherche van het district Oost.

Ochtenduitgave woensdag 4 juni 2003

* VROUW BEROOFD PINNEN
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks drie uur werd op de Strevelsweg een 23-jarige vrouw beroofd van haar geld. Het slachtoffer had zojuist het geld gepind, toen ze werd benaderd door een onbekende man. Onder bedreiging van een mes werd het geld van de vrouw uit de la van de geldautomaat gegrist. Met zo'n 150 euro aan buit nam de berover ijlings de benen en vluchtte in
* PIZZABEZORGER BEROOFD
ROTTERDAM - Dinsdagavond rond half tien werd in de Da Costastraat een zeventienjarige pizzabezorger uit Schiedam beroofd van zo'n negentig euro, een pizza en enkele blikjes fris. De pizzabezorger wilde, na een telefonische bestelling, de pizza op het adres afleveren, maar toen hij aan de deur kwam bleek dat de bewoners geen bestelling hadden gedaan. Toen de Schiedammer onverrichter zake terugliep, werd hij plotseling belaagd door een zestal gemaskerde mannen, die hem zijn geld en bestelling afnamen en moet hun buit vervolgens wegrenden.


* TAXICHAUFFEUR OVERVALLEN
ROTTERDAM - Woensdagmorgen rond kwart voor twee werd op de Heemraadssingel een 49-jarige Rotterdamse taxichaufeur in zijn taxi overvallen door twee mannen. Het slachtoffer had het tweetal opgepikt op de Mauritsweg voor een ritje naar de Binnenweg. Ter hoogte van de Heemraadssingel stapte één van de mannen, terwijl de andere passagier in de taxi bleef zitten, uit, maar kwam even later weer terug. Plotseling kreeg de taxichauffeur een mes tegen zijn gezicht en moest zijn portemonnee, waarin een nog onbekend geldbedrag, afgeven. Tevens werd zijn handtelefoon uit de handsfreeset gepakt, waarna beide mannen uit de taxi stapten en wegrenden.


* MAN MET ELEKTRISCHE ROLSTOEL TE WATER
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Dinsdagmiddag kort na half vijf belandde een 68-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, na een stuurfoutje, met zijn elektrische rolstoel in een sloot aan de Boveneindselaan. De man zag kans zijn hoofd boven water te houden en om hulp te roepen.Op zijn hulpgeroep reageerde een aantal buurtbewoners, die hem, in afwachting van gealarmeerde politiemensen, het hoofd boven water hielden. Uiteindelijk kon de man met vereende krachten uit de sloot worden gehaald.
Na onderzoek door personeel van de GGD, waarbij bleek dat hij geen nadelinge gevolgen had opgelopen, werd hij door de politiemensen naar zijn huis gebracht. Zijn elektrische rolstoel werd door brandweerlieden uit het water gehaald.


* MOTORJACHTJE IN BRAND
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag rond half vier controleerde personeel van de Zeehavenpolitie op de Nieuwe Maas, ter hoogte van Bolnes, een motorjachtje in het kader van de controle op de recreatievaart. Op het moment dat de politiemensen langszij waren gekomen zagen zij een rookontwikkeling, waarop de beide opvarenden een 76-jarige man uit Spijkenisse en een 66-jarige vrouw uit Beverwijk van boord werden gehaald. Een paar minuten later vloog het motorjachtje, dat juist 500 liter gasolie had gebunkerd en twee volle gasflessen aan boord had, in de brand. Als gevolg van de brand werd het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Maas stilgelegd, omdat het motorjachtje brandend op drift ging richting midvaarwater. Na enkele minuten vloog er een geëxplodeerde gasfles zo'n tweehonderd meter over de rivier heen en kwam in het water terecht. Schepen van de Havendienst en Zeehavenpolitie blusten vervolgens de brand, maar konden niet voorkomen dat het motorjachtje volledig uitbrandde. Het wrak werd vervolgens naar de kant gesleept.