Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

5 juni 2003

Imtech: orders van 30 miljoen euro in Europese telecomsector

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft orders ontvangen met een totale waarde van ruim 30 miljoen euro in de Europese telecomsector (Duitsland, Scandinavië, België en Engeland). Deze orders zijn mede een resultaat van de consistente strategie van Imtech in de Europese telecom industrie. De orders zijn verworven door de divisie Imtech Telecom, die hiermee zijn positie in Europa versterkt.

In de huidige Europese telecomsector rekenen telecom operators het bouwen en onderhouden van mobiele en vaste netwerken veelal niet langer tot hun kernactiviteiten. De markt zoekt samenwerking met financieel sterke en onafhankelijke technische dienstverleners met voldoende schaalgrootte en Europese slagkracht. Daarom heeft Imtech vorig jaar bedrijven in Duitsland en België overgenomen en geïntegreerd in het Nederlandse Imtech Telecom. Ook heeft Imtech Telecom vestigingen geopend in Engeland en Zweden. Imtech Telecom biedt hiermee een complete range van telecom netwerk services aan: van advies, ontwerp, bouw, beheer en onderhoud voor mobiele en vaste netwerken in Europa. Met circa 200 vestigingen in Europa beschikt Imtech over voldoende geografische dekking om als Europese partner voor telecom operators en productleveranciers te fungeren. Additioneel is Imtech Telecom vorig jaar verschillende strategische samenwerkingen aangegaan met onder andere Juniper Networks en Lucent Technologies. Imtech Telecom is gecertificeerd Business Partner geworden voor levering van de netwerkoplossingen van deze bedrijven.

E-Plus, dochter van KPN Mobile en derde mobiele telecom operator in Duitsland, voert een programma uit om haar mobiele netwerk infrastructuur verder te verrijken. Met dit programma wordt de capaciteit van het E-Plus netwerk in Duitsland uitgebreid en de kwaliteit naar het hoogste niveau in Duitsland gebracht. E-Plus gaf Imtech de opdracht voor het complete projectmanagement, inclusief de uitvoering van de technische implementatie, in de oostelijke en noordelijke delen van Duitsland.

Als gevolg van de strategische samenwerking met Lucent Technologies, is het onderhoudscontract van Song Networks in Scandinavië aan Imtech Telecom gegund. Song Networks is één van de grootse data, internet en telecom operators in Scandinavië. Het contract omvat een periode van twee jaar en betreft geavanceerde technische en logistieke ondersteuning, spare parts management en verkoop van telecom netwerkoplossingen voor grote delen van het hoofdnetwerk van Song Networks. De coördinatie van het contract vindt plaats vanuit het kantoor van Imtech Telecom in Zweden.

In België heeft Imtech van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap opdracht gekregen voor de uitbreiding van een omvangrijk telematicanetwerk bestaande uit onderhoud, consultancy, monitoring, opleiding en projectbeheer.

Imtech Telecom is in Engeland door kabel operator Telewest uitgenodigd om producten en diensten te leveren voor hun 'Evolved Ethernet' proefproject, een optische ethernet dienst voor de zakelijke klanten van Telewest. Dit nieuwe netwerk stelt Telewest in staat om een verbeterde dienstverlening te ontwikkelen en een aanzienlijke kostenbesparing te realiseren.