PERSBERICHT
05/06/2003

Lassie introduceert twee nieuwe risotto's

Vanaf begin juni zet Nederland in een handomdraai een Italiaanse risotto op tafel. Want dan introduceert Lassie Risotto Funghi en Risotto Pesto. Lassie maakt het daarmee niet alleen lekker, maar ook gemakkelijk. Want de kruiden zijn al toegevoegd en de risotto hoeft maar 13 minuten te koken. Niet voor niets is Lassie de Rijstleider van Nederland.

Naast pizza en pasta is risotto een echte Italiaanse klassieker. De hertog van Milaan had al in de 15e eeuw de smaak van risotto te pakken. Hij liet rijst lekker lang in bouillon koken. De ronde rijstkorrels nemen tijdens het koken maar liefst vijf keer hun gewicht aan vocht op. Dat maakt risotto smaakvol en lekker zacht en smeuïg of al dente e all'onda, zoals de Italianen zeggen. Voor Nederlandse lekkerbekken heeft Lassie het een stuk makkelijker gemaakt. Want aan de nieuwe Risotto Funghi en Risotto Pesto zijn al kruiden, paddestoelen of pesto toegevoegd. Bouillon is dus niet meer nodig. Bovendien hoeft de risotto in plaats van het gebruikelijke half uur maar 13 minuten te koken. Met een paar ingrediënten als kipfilet en champignons of spekjes, courgette en tomaat is een complete risottomaaltijd dus nu een klein kunstje. Schep op z'n Italiaans een bergje op een diep bord en eet met een lepel vanaf de buitenrand. Buon appetito!

Verkrijgbaarheid
Lassie Risotto Funghi en Risotto Pesto zijn vanaf begin juni verkrijgbaar in de supermarkt. De prijs van een pakje met 250 gram (voldoende voor 2 à 3 personen) bedraagt circa EUR 1,55.

Achtergrondinformatie:

Douwe Egberts Nederland
Wilma van der Meij
Telefoon: 030 - 297 20 03
E-mail: pr@de.nl
Internetsite: www.lassie.nl

Foto's vrij van rechten.