Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-06-2003 Persberichten district Eemland zuid, 08.50 uur

Jongetje verdronken

WOUDENBERG Op woensdag 4 juni is een 5-jarig jongetje uit Soest verdronken in het Henschotermeer.

Rond 17.00 uur kwam bij de hulpdiensten de melding binnen dat het jongetje bij het Henschotermeer werd vermist. Het jongetje was samen met zijn 45-jarige moeder en 9-jarig broertje bij het meer. Zij werden vergezeld door een buurvrouw en haar drie kinderen en een vriendje. Rond 16.00 uur gingen zij naar de ijscoman om een ijsje te halen. Zij aten het ijsje bij de kar op en de moeder en buurvrouw bleven nog even op het bankje bij de kar zitten, terwijl de kinderen naar het water liepen. Vervolgens zag de moeder haar zoontje niet meer en ging er vanuit dat hij op zijn handdoek was gaan liggen.

Kort daarna zag de moeder dat haar zoontje niet bij de handdoeken was en ging op zoek. Vervolgens alarmeerde zij de hulpdiensten. Door een duikploeg van de brandweer werd in het meer gezocht. Het jongetje werd rond 19.20 uur op de bodem van het meer aangetroffen. Door een schouwarts is vastgesteld dat het jongetje door verdrinking om het leven is gekomen.

Fietsster gewond

AMERSFOORT Op woensdag 4 juni raakte een 55-jarige fietsster uit Amersfoort gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.20 uur reed een 74-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Heiligenbergerweg, komende uit de richting van de Bisschopsweg. Op de kruising met de Beethovenweg verleende zij geen voorrang aan de van links komende 55-jarige fietsster. Een aanrijding was het gevolg en de fietsster kwam ten val. Zij werd met een schaafwond en een gezwollen enkel per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Meisje lichtgewond

AMERSFOORT Op woensdag 4 juni raakte een 8-jarig meisje uit Leusden lichtgewond toen zij door een auto werd aangereden.

Rond 16.10 uur stond het meisje op de kruising van de Heiligenbergenweg / Bleekersingel met haar fiets onder een boom te schuilen. Een 25-jarige automobiliste uit Amersfoort reed vanaf de Heiligenbergerweg dezelfde kruising op. Op dat moment stak het meisje zonder naar links of rechts te kijken de kruising met haar fiets over. Zij werd door de auto aangereden en kwam ten val.

Het meisje liep letsel aan haar knieën op en werd ter plaatse door het personeel van een ambulance behandeld. Politiemensen hebben het meisje een knuffelbeer gegeven en haar naar huis gebracht.