Korps: Friesland, plaats: Fryslân 5-06-2003
Politieberichten van 4/6 (13.00) t/m 5/6 (07.00)

Franeker: diefstal bootje
Tussen dinsdag 21.00 en woensdag 10.00 uur is er een rubberboot met aanhangwagen gestolen. De boot lag afgemeerd in het water aan de Professor Lorestraat en was afgesloten met ketting en hangslot. Het betreft een bootje van het merk Zodiac. Achter de rubberboot hing een zwarte 5 pk Mercury motor. Aangifte werd gedaan door een 26-jarige inwoonster uit Franeker.

Damwoude: diefstal auto
Tussen dinsdag 17.30 en woensdag 07.15 uur is er een personenauto gestolen die geparkeerd stond aan de Hoofdweg. Het betreft een witte Opel kadett met kenteken XD-32-GT, chassisnummer WOL000039K5061229. Aangifte werd gedaan door een 25-jarige inwoner uit Damwoude.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Op woensdag omstreeks 16.00 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een drogisterij aan de Nieuwestad. Een 35-jarige inwoner uit Leeuwarden werd door de beveiliging aangehouden toen hij twee flessen eau de toilette wilde meenemen zonder te betalen. De verdachte is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Leeuwarden: ramen vernield
Woensdag om 20.40 uur zijn vier ramen, aan de voorzijde van het politiebureau aan de Holstmeerweg 1 ingegooid door een 30-jarige inwoner van Franeker. De man beweerde in eerste instantie dat de stenen van het dak waren gevallen. Al snel bekende hij zelf de stenen te hebben gegooid. De man verklaarde dat hij de ramen had ingegooid omdat hij een slaapplaats zocht. De man is aangehouden voor vernieling en ingesloten aan hetzelfde bureau.

Drachten: rijden onder invloed en ongeval
Woensdag om 21.00 uur reden een 57-jarige automobilist uit Ureterp en een 38-jarige automobilist uit Drachten in oostelijke richting over de Raai. De Drachtster wilde linksaf de Steenkerk inrijden, de Ureterper zag dit te laat. Hij remde nog wel, maar een aanrijding kon niet voorkomen worden. De inwoner van Ureterp bleek te hebben gedronken, op het bureau blies hij 635 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur. Tevens is het rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: vervelende verdachte
Donderdag om 04.15 uur werd een 32-jarige automobilist uit Langezwaag gecontroleerd op de Tijnjedijk. De verdachte weigerde mee te gaan naar het bureau, waarop hij geboeid werd. Hij saboteerde vervolgens de ademanalyse. Ook sloeg hij een agent in het gezicht. Hierop is de man weer geboeid en op verdenking van verzet ingesloten. Tevens werd hem een rijverbod van 24 uur uitgereikt.

Joure: aanrijding met drank
Donderdag om 01.20 uur reed een 21-jarige automobilist uit Wezep vanuit de richting Heerenveen op de Rijksweg A7 bij de rotonde rechtdoor. De auto raakte zwaar beschadigd. Omdat de man waarschijnlijk reed onder invloed van verdovende middelen, werd hij overgebracht naar het bureau in Sneek, alwaar een GGD-arts de verdachte onderzcoht. De man kreeg een rijverbod van vier uur, tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: weerspannige verdachte
Woensdag om 18.00 uur werd een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden in een huis aan de Vletstraat wegens huisvredebreuk. De man was diverse malen gevraagd om de woning te verlaten. Daarop wilde de man zich uitkleden en begon hij wild om zich heen te slaan. De verdachte kreeg enkele tikken met de wapenstok, echte zonder resultaat. Hierop is pepperspay ingezet. Ook dit had geen resultaat. Hierop is versterking gevraagd zodat de verdachte uiteindelijk met vereende krachten kon worden aangehouden. De verdachte maakte een zeer verwarde indruk.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272