Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

15.000ste bezoeker Jubileumtentoonstelling DE in Museum Joure

Dinsdag 3 juni heeft Museum Joure de 15.000ste bezoeker van de Douwe Egberts jubileumtentoonstelling 'En dan is er koffie.' mogen begroeten. In het kader van het 250-jarig bestaan van dit van oudsher Jouster bedrijf is er een tentoonstelling ingericht over de rijke geschiedenis van de koffiereclame. De expositie is een geschenk van de gemeente Skarsterlân aan de jarige Douwe Egberts.

Nietsvermoedend werd mevrouw De Kreek uit Dordrecht als 15.000ste bezoeker verwelkomd. Samen met haar echtgenoot en bevriende buren waren ze vier dagen erop uit in het noorden. Van kennissen uit Dordrecht hadden ze gehoord van Museum Joure en de tentoonstelling 'En dan is er koffie.'. Na van de verrassing te zijn bekomen liet ze weten dat deze drukte niets voor haar is en als ze alleen met haar echtgenoot zou zijn geweest, was ze vast weer naar buiten gelopen. Na een kop koffie in het sfeervolle Koffie- en Theehuis kregen ze van de voorzitter van het bestuur, de heer F. Ringnalda, bloemen en een koffiemand overhandigd. Douwe Egberts stelde een Senseo Crema en bijbehorende koffiekopjes beschikbaar voor de verraste bezoeker.

Museum Joure is verheugd over zo veel bezoekers. In deze betrekkelijk korte periode van ruim 3 maanden wist het museum net zoveel bezoekers te ontvangen dan heel vorig jaar. Naast de tentoonstelling is er in het museum meer te zien op het gebied van Jouster ambachten. De jubileumtentoonstelling duurt nog tot 15 september.



Ingezonden persbericht