Gemeente 's-Hertogenbosch

05-06-2003

Nieuw voetbalcomplex voor v.v. Emplina

De herbestemming van het huidige voetbalcomplex van de v.v. Emplina brengt met zich mee dat er een nieuw complex komt voor de voetbalvereniging. Dit complex is gelegen in het zuidelijk deel van Empel, passend in het uitbreidingsplan Empel 3e fase. Het nieuwe complex bestaat uit vier wedstrijdvelden en een trainingsveld. Ten opzichte van het huidige accommodatie betekent dat een uitbreiding van twee wedstrijdvelden. Deze uitbreiding biedt de vereniging op basis van het huidige ledenaantal nog ruime groeimogelijkheden. Er wordt een bijbehorende kleed/wasaccommodatie met nevenruimte gerealiseerd. Wanneer de groei van de vereniging daartoe aanleiding geeft worden de twee overige kleedkamers gerealiseerd. De totale kosten van het complex bedragen 4.943.000,-. Het college stelt de raad voor om hiervoor een krediet beschikbaar te stellen en de begroting hiervoor te wijzigen.

Planning
Het nieuwe voetbalcomplex is opgenomen in het
voorontwerpbestemmingsplan ¿uitbreiding Empel 3e fase¿. Op korte termijn zal dit in procedure gebracht worden. Op basis hiervan is inmiddels een artikel 19 procedure gevolgd voor de cultuurtechnische aanleg van de sportvelden inclusief de benodigde infrastructurele voorzieningen van het sportpark. Dit biedt de mogelijkheid om na het zomerreces met de voorbereidingen te starten. Conform planning kunnen de velden in de zomer van 2005 worden opgeleverd.

Als er geen overwegende bezwaren komen op het
voorontwerpbestemmingsplan kan men ook met de voorbereidende bouwwerkzaamheden van het clubhuis en kleedaccommodatie beginnen.