Politie Hollands Midden
Datum: 5 juni 2003

(


Aanrijding Voorhout

Op de splitsing Engelselaan met de Van der Berch van Heemstedeweg ontstond op woensdag 4 juni rond 17.30 uur een aanrijding tussen een 42-jarige fietser uit Sassenheim en een 72-jarige tractor bestuurder uit Lisse. Door het noodweer, windvlagen en harde regen, raakte de fietser in de bocht de controle over zijn fiets kwijt en botste tegen de tractor aan. Met een uit de kom geschoten knieschijf werd het slachtoffer overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.


Aanrijding Katwijk

Een 23-jarige automobilist uit Katwijk lukte het niet om op woensdag 4 juni rond 17.35 uur op de Provincialeweg N206 op tijd tot stilstand te komen voor een voor hem afgeremde 46-jarige automobilist uit Overveen. Deze automobilist remde af voor een uit een file naar zijn rijstrook wisselende automobilist. Bij de aanrijding die volgde liep de man uit Overveen nekklachten op. De man uit Katwijk liep hoofd- en nekletsel op. Beide slachtoffers werden naar respectievelijk het Rijnland Ziekenhuis en het LUMC vervoerd.


Politie houdt geweldpleger aan Leiden

De politie hield op donderdag 5 juni rond 00.15 uur op de Maresingel een 23-jarige man uit Leiderdorp aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor zonder enige aanleiding op de Haarlemmerweg een 45-jarige Leidenaar te hebben mishandeld. Het slachtoffer kreeg klappen en enkele stompen op het lichaam. De verdachte liep daarna weg met in zijn kielzog de mishandelde Leidenaar. Deze alarmeerde de politie via zijn mobiele telefoon. De politie kon vervolgens de verdachte aanhouden. Hij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Voorschoten

De politie hield op donderdag 5 juni rond 02.05 uur op de Generaal Spoorlaan een 64-jarige automobilist uit Voorschoten aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 550 ug/l. (limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Kerkbrand Voorschoten

Door nog onbekende oorzaak brak op donderdag 5 juni rond 03.00 uur brand uit in een kerk aan de Bachlaan. De brandweer bestreed het vuur. De brand ontstond aan de achterzijde van het gebouw, vermoedelijk in de dakgoot of op het dak. De politie doet daar onderzoek naar.

Politie haalt drenkelingen uit het water Rijpwetering
Agenten in de politieboot wisten op woensdag 4 juni rond 17.25 uur tijdens een hevig noodweer zes opvarenden van een omgeslagen zeilboot uit het water op te pikken en naar veilige haven te brengen. Agenten zagen dat tijdens het snel opkomende noodweer, hevige wind en regen, van drie zeilboten er twee op tijd de wal van De Kever wisten te bereiken. Een derde zeilboot lukte dit niet en sloeg door de windvlagen om. De agenten snelden in hun boot toe op de drenkelingen en nam ze aan boord. De zes, één zeilinstructeur uit Voorschoten en vijf kinderen in de leeftijd van 11 en 12 jaar uit Leiden en op zeilkamp bij een zeilschool op De Kaag, werden geschrokken maar ongedeerd bij de zeilschool afgeleverd.



Caravancontrole Alphen aan den Rijn
De politie houdt wederom een preventieve caravancontrole aan het politiebureau aan de Oudshoornseweg te Alphen aan den Rijn. Vanwege het groot aantal aanvragen bij een vorige preventieve controle is besloten een tweede te organiseren.
Bewoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen op zaterdag 14 juni hun caravan van drie jaar en ouder laten controleren door vakkundige mensen.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de politie Alphen aan den Rijn voor het maken van een afspraak op deze dag via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).





Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --