Ingezonden persbericht

Persinformatie

Europees congres van in- en verkooporganisaties over maatschappelijk verantwoord ondernemen en verticale integratie

Leidschendam, 29 april 2003
Het congres van de UGAL (de Europese organisatie van in- en verkoopcombinaties) vindt dit jaar op 5, 6 en 7 juni plaats in Montpellier (Frankrijk). Aan de orde komen maatschappelijk verantwoord ondernemen en toenemende integratie tussen in- en verkooporganisatie en zelfstandige detailhandel als succesvolle strategie voor commerciële samenwerkingsverbanden.

Retail Service Organisaties, Europees verenigd in de UGAL, spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van MKB-ondernemers in de detailhandel. UGAL is de spreekbuis in Europa voor in- en verkooporganisaties en winkeliers die commercieel samenwerken. UGAL vertegenwoordigt ca. 419.000 winkels, 2 miljoen winkelmedewerkers en een consumentenomzet van ¤ 396 miljard (www.ugal.org).

Retail Partners Nederland is lid van UGAL en spreekbuis van in- en verkooporganisaties. Kenmerkend voor deze groep ondernemingen is dat zij intensief en succesvol samenwerken met zelfstandige ondernemers. De leden van Retail Partners Nederland vertegenwoordigen een groot aantal commerciële organisaties met meer dan 9.000 verkooppunten, ruim 40.000 werknemers en een verkoopomzet van 9,1 miljard euro in een groot aantal branches, variërend van kleding tot tuincentra en van meubels tot elektronica. De 14 leden van Retail Partners Nederland zijn: Centurion, Quantore Europe, Combi Foto Nederland, Deco, Dynadro, Euretco, Europa Tuincentrum Groep, Fashion Forum (HADAC), Intres, Nederlandse Expert Groep, OptiTrade, United Retail Nederland, Techno Benelux en VKG Benelux Nederland.

Meer informatie over commerciële samenwerking in de detailhandel vindt u op www.retailpartners.nl



Ingezonden persbericht