Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 1 mei 2003

Parkpop gaat in volle omvang door

Onder druk van de economische recessie en de hogere lasten op het gebied van orde en veiligheid, waarmee alle popfestivals heden ten dage geconfronteerd worden en waardoor veel festivals in de problemen komen, is het de organisatie van Parkpop tóch gelukt in volle omgang door te kunnen gaan.

Dankzij de soepele opstelling van de Gemeente Den Haag, met name wethouder W.J. Stolte, en van de sponsoren, in het bijzonder Ron Koebrugge Party Services B.V., is het voor de organisatie van Parkpop mogelijk om ook dit jaar het volledige concept tot stand te brengen en het grootste gratis toegankelijke popfestival van Europa te blijven.

Line-up
Inmiddels is het eerste deel van de line-up bekend. Optredens van Morgan Heritage, Ozomatli, Ska-P, Brainpower, Krezip en Van Katoen zijn bevestigd. Binnenkort wordt het overige gedeelte van de line-up van Parkpop bekend gemaakt.

Locals Only
Eerder werd al gecommuniceerd dat het "Locals Only"-podium (presented by Haagse Hogeschool) onderdeel gaat vormen van Parkpop. Hier staat de Grote Prijs van Nederland-winnaar Corey als afsluiter geprogrammeerd en gaan verder zeven aanstormende acts een optreden verzorgen. Eén van deze zeven bands wordt door het publiek gekozen via de TV West-actie "Speel jij op Parkpop?" en gaat het "Locals Only"-podium openen.

Eerste voorronde tijdens afgelopen KoninginneNach
De eerste voorronde van deze actie heeft onlangs plaatsgevonden in Café Brasserie Dudok tijdens de KoninginneNach in Den Haag. De hiphop-formatie Pick Pockets werd gekozen als winnaar en is daarmee één van de vier finalisten die in de grote finale op 5 juni gaan strijden om het optreden op Parkpop. Deze eerste voorronde was het resultaat van de unieke samenwerking tussen de twee grootste muziekfestivals van Den Haag, KoninginneNach (van organisator Doen Evenementen) en Parkpop, en is een eerste aanzet om Den Haag in de nabije toekomst weer ouderwets te laten 'rocken'.

LiveXS
Via een stemactie, waarbij gestemd kan worden op de genomineerde bands uit de LiveXS-rubriek "Locals Only", worden de overige zes bands bepaald. Via een bon, geplaatst in de april- en mei-editie van LiveXS, of de site van LiveXS () kan het publiek stemmen op één van de in totaal 41 genomineerde Nederlandse bands.

Up-to-date

Wilt u volledig op de hoogte blijven van het "Locals Only"-podium, de line-up van Parkpop of de laatste nieuwtjes rondom het evenement, surf dan naar de volledig vernieuwde site van Parkpop: .

Parkpop is een productie van Den Haag Marketing & Events De programmering van Parkpop is in handen van Rock In Waterland

Voor meer informatie

Den Haag Marketing & Events, Twan van der Heijden (PR & Publiciteit), T 070-3618805, F 070-3615459, E t.vanderheijden@spdh.net, I www.parkpop.nl

---- --