Productschap Wijn

Nieuws

Grote proeverij Chileense wijnen

P E R S B E R I C H T

Rotterdam, 14 mei 2003

5 juni 2003 Rosarium in Amsterdam

Op donderdag 5 juni a.s. organiseert ProChile een wijnproeverij van Chileense wijnen in Amsterdam. Ongeveer 15 Chileense producenten zullen hun huidige wijnaanbod presenteren. Een aantal van de deelnemende producenten is al vertegenwoordigd in Nederland; een aantal is nog op zoek naar een importeur.

De Chileense producenten zijn op een Europese tournee en voor slijters, wijnhandelaren, restaurateurs, sommeliers en pers is dit het moment om met het gevarieerde aanbod van Chileense wijnen kennis te maken.

Chili strekt zich uit als een lange smalle strook land van 4.300 kilometer en slechts 90 tot 400 kilometer breed langs de westkust van Zuid-Amerika. Het is een van de nieuwe wijnlanden die zich ook op de Nederlandse markt meer en meer profileert. Wereldwijd is Nederland het zesde exportland voor Chili en vertegenwoordigde in 2001 een waarde van 16 miljoen US dollar.

Een typisch lokale druivensoort in Chili is de Carmenère. Eigenlijk bij toeval is deze druif een aantal jaren geleden weer ontdekt en nu wordt deze door menig wijnproducent gezien als dé troef van Chili. Een originele Chileense druif, die prettig drinkbare wijnen levert van hoge kwaliteit. Een interessante wijn om kennis mee te maken tijdens de proeverij van Chileense wijnen.

De proeverij vindt plaats op:


· Donderdag 5 juni 2003, Rosarium
Europaboulevard Amstelpark 1 in Amsterdam

· Van 14.00 uur - 19.00 uur

Voor meer informatie en aanmelding kunt u een e-mail sturen aan Anneke TOT-PR: info@totpr.nl


Copyright © 1996-2003 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum