PERSBERICHT
22/05/2003

Proeverij Chileense wijnen

5 juni 14.00 uur - 19.00 uur
Rosarium, Europaboulevard Amstelpark 1, Amsterdam

Op donderdag 5 juni organiseert Anneke TOT-PR in opdracht van ProChile een grote proeverij van Chileense wijnen. Ook wij van Vina ConoSur zullen hierbij aanwezig zijn met ons zeer uitgebreide assortiment aan wijnen.

PAYADA white and red, ConoSur Varietals, ConoSur Reserve, ConoSur 20 barrel

Hubrecht Duijker heeft verleden maand een bezoek gebracht aan ons bedrijf in Chili. Het volgende heeft hij o.a geschreven : "Cono Sur dateert uit 1993 en is een dochterbedrijf van Chili 's grootste wijnfirma, Concha y Toro. De bedoeling was een progressief bedrijf te stichten dat van de best mogelijke druiven eigentijdse, dus fruitige wijnen zou produceren. Dit doel werd bereikt - en Cono Surs wijnen maken furore. Na in het eerste jaar 360.000 flessen te hebben verkocht, bereikte men vorig jaar zes miljoen flessen. En de groei is er nog lang niet uit. Dit spectaculaire succes kan worden toegeschreven aan de gemiddeld hoge wijnkwaliteit en de doorgaans redelijke prijzen. Het overtuigendste voorbeeld is de gewone Merlot. Deze Merlot - die ook 15 procent cabernet sauvignon, carmenère en syrah bevat - bezit een donkere kleur en heeft in zijn vlezige, soepele smaak veel rijp zwart fruit (als van bramen), wat laurier en een hint van hout. Eveneens het ontdekken waard zijn twee witte wijnen: de gulle, licht kruidige, sterk mangoachtige Chardonnay en de opwekkende, door fris citrusfruit en een vleugje asperges getypeerde Sauvignon Blanc.
Cono Surs wijnen zijn bestemd voor zowel prijsbewuste liefhebbers als verwende connaisseurs".

U kunt zich aanmelden door uw gegevens ( Bedrijf, Naam, Adres, Telefoon ) voor 29 mei te retourneren per fax naar 010 4774418 of te e-mailen naar info@totpr.nl .
U bent van harte uitgenodigd om deze proeverij te bezoeken om zo zelf kennis te maken met ons mooie assortiment wijnen.

Wilt u alvast meer informatie over CONOSUR te weten komen, dan verwijs ik u naar onze website www.conosur.com

Met vriendelijke groeten,

Alfonso Hurtado
Winemaker ConoSur
Santiago, Chile