Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Kruisinga naar bijeenkomst Culturele Planologie Cultuurgedeputeerde Rinske Kruisinga bezoekt op donderdagmiddag 5 juni aanstaande de jaarlijkse bijeenkomst in het kader van het Actieplan Cultuurbereik in Theater de Vest te Alkmaar. Dit jaar zal de bijeenkomst in het teken staan van culturele planologie. Het programma vangt aan om 13.00 uur.

Culturele planologie is één van de speerpunten van het Actieplan Cultuurbereik van de provincie Noord-Holland. Culturele planologie staat voor vanaf het begin van het proces betrekken van ontwerpers, architecten, beeldend kunstenaars en cultuurhistorici bij de inrichting van de openbare ruimte.

Het doel van de bijeenkomst is gemeenten en culturele instellingen kennis te laten maken met het provinciale beleid ten aanzien van cultuur in samenhang met de ruimtelijke inrichting. Er zullen 5 voorbeeldprojecten gepresenteerd worden die tonen op welke manier cultuur toegepast kan worden in de ruimtelijke inrichting en waarbij de bevolking betrokken wordt bij de vormgeving van het proces van inrichting van de openbare ruimte.

Inlichtingen: Marieke Ottevanger, tel. (023) 514 4007 Marieke Ottevanger 27-5-2003 10:56:00