Gemeente Leusden

21-05-03
Gemeente Leusden fietst voor Novib

Medewerkers en raadsleden van de gemeente Leusden doen mee aan een fietscampagne, waarmee ontwikkelingsprojecten van Novib gesponsord worden. Op donderdag 5 juni om 9.00 uur spreekt burgemeester De Vet de ruim 100 deelnemers toe voor het gemeentehuis. Alle fietsers worden dan met hun fiets op de foto gezet.

De gemeente Leusden heeft zich aangesloten bij de landelijke fietscampagne 'Fiets naar je werk'. Om ook raadsleden bij dit initiatief te betrekken, loopt daarnaast de campagne 'Fiets naar de raad'. Beide campagnes lopen van 1 april tot 1 oktober. In die periode houden gemeentemedewerkers en raadsleden bij hoe vaak ze naar het werk fietsen. Fietskilometers die tijdens het werk worden gereden mogen ook worden meegeteld, evenals lopen en skeeleren naar het werk. Begin oktober worden al deze kilometers bij elkaar opgeteld. De gemeente betaalt 1 eurocent per gefietste kilometer en sponsort hiermee de Novib. Dit geld investeert Novib in het behoud van de bossen in het Amazonegebied, bodembescherming in Ethiopië en duurzame landbouw in Bangladesh.

Ook andere bedrijven kunnen zich bij de landelijke fietscampagne aansluiten. Meer informatie kunt u verkrijgen bij COS Utrecht, tel. 030-2311094.