Ingezonden persbericht


Uitnodiging

Geachte redactie,

Namens de International Peat Society en The International Mire Conservation Group, wordt u van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de overhandiging van het boek

"The wise use of mire and peatlands"

aan de directeur LNV-Noord van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, de heer H.Oosterveld.

Op donderdag 5 juni om 10.00 uur

In het Veenpark te Barger Compascuum

Tijdens de jaarvergadering van de afdeling Nederland van de International Peat Society

Veenlandschappen zijn spanningsgebieden. Aan de ene kant vertegenwoordigen ze waardevolle natuur en zijn ze een soort levende klimaatatlas, aan de andere kant zijn ze met hun turf en aanverwante materialen leverancier van waardevolle grondstoffen met vele toepassingen. De discussie over hoe om te gaan met deze spanning, woedt al jaren. Ook binnen de internationale gelederen van de verveningsbedrijven die de turf en aanverwante producten winnen.

Op initiatief van de International Peat Society(de internationale organisatie van verveningsbedrijven) en de International Mire Preservation Group is de afgelopen drie jaar - in samenwerking met zo'n vijftig experts op het gebied van vervening en natuurbehoud - een visie ontwikkeld op de vraag hoe om te gaan met deze in tweeërlei opzichten waardevolle landschappen. Een aantal hiervan is nog te vinden in het Nederlands-Duitse grensgebied. Het resultaat is een wat wordt genoemd "groundbreaking" - baanbrekend - handboek voor iedereen die geconfronteerd wordt met vragen over het omgaan met veengebieden en grondstoffenwinning.

Het handboek is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, daar Nederland een belangrijke rol speelt op het gebied van veenverwerking en het maken van substraten (toepassingen voor de tuinbouw)

De heer Oosterveld neemt het boek in ontvangst namens minister Veerman van Landbouw en Natuurbeheer en krijgt het uit handen van de heer ir. W.J.Tonnis, voorzitter van de IPS Nederland.

Het boek is inmiddels ook officieel overhandigd aan de ministers voor natuur& milieu van Canada en Finland, twee belangrijke regio's voor de winning van veen en veenproducten.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de heer W.Tonnis, namens de IPS Nederland.

Telefoon 0591 - 612 367 Mobiel 06 - 52 00 66 65

Met vriendelijke groeten,

Pat Holman

Combination Communicatie Adviseurs bv
Waanderweg 3
7812 HZ Emmen
Telefoon 0591-635000
Fax 0591-635005
info@combination.nl