Gemeente Dordrecht


---

College: zes woonwagenplaatsen aan de Minnaertweg

Vincent Brinkhof
Het college van burgemeester en wethouders wil zes woonwagenstand-plaatsen aan de Minnaertweg aanleggen. Omdat dit plan niet past in het geldend bestemmingsplan, wordt 5 juni een artikel 19-procedure (een planologische vrijstellingsprocedure) gestart.

Deze woonwagenlocatie is nodig omdat het college de grote woonwagenlocatie aan de Wieldrechtse Zeedijk wil opheffen en de woonwagenbewoners wil onderbrengen op kleinere standplaatsen, verspreid over de stad. De gemeente wil dit met name in het kader van de integratie en normalisatie van de woonwagen-bewoners en het verbeteren van hun woonsituatie. Daarom zullen een aantal gezinnen van de grote locatie verhuizen naar deze kleine plaats.

De toegang tot de woonwagenstandplaatsen komt aan de Minnaertweg. In de groenstrook tussen de in- en uitrit worden nieuwe bomen geplant. In het schetsontwerp grenzen de standplaatsen aan de achterzijde met een gemetselde tuinmuur van 2.00 meter hoog aan het bestaande bosplantsoen. Aan de zijde van Het huidige trapveld wordt verplaatst naar een locatie dichter bij de basisschool.

Inspraak
Het plan, met daarbij de bouwtekeningen, de ruimtelijke onderbouwing en het inrichtingsplan, ligt van 5 juni tot 3 juli voor belanghebbenden ter inzage op het Stadskantoor. Op 17 juni aanstaande wordt tussen 19.30 en 21.00 uur een inloopuurtje gehouden in kamer 8 van het Stadskantoor. Belangstellenden kunnen tijdens die bijeenkomst binnenlopen wanneer ze willen.