Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-06-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.25 uur

Aanrijding auto en fiets

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op woensdag 4 juni raakte een meisje op de fiets gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.15 uur reed een 29-jarige automobilist uit Nunspeet over de Westsingel, komende uit de richting van de Groen van Prinstersingel en gaande in de richting van Amersfoort. Op de kruising met de Bikkersweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 13-jarige fietsster uit Bunschoten-Spakenburg. Een aanrijding was het gevolg en het meisje kwam ten val.

Het meisje is even buiten bewustzijn geweest en is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Relationeel geweld

SOEST Op woensdag 4 juni is een man aangehouden voor mishandeling van zijn vriendin.

Rond 15.00 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw in een woning in Soest zou worden mishandeld. Ter plaatse belden de politiemensen aan, maar er werd niet opengedaan. Daarop zijn de politiemensen via de buren op het balkon van de betreffende woning geklommen en hebben op het slaapkamerraam gebonsd. Daarop deed een 45-jarige man uit Soest de balkondeur open.

In de woning troffen de politiemensen tevens een 40-jarige vrouw uit Soest aan. Zij had behoorlijk gezichtsletsel en verklaarde door de 45-jarige Soestenaar te zijn mishandeld. Daarop is de man aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De vrouw ging mee naar het politiebureau voor het doen van aangifte. Een arts die naar het bureau kwam verzocht een ambulance ter plaatse om de vrouw naar het Gooi-noord ziekenhuis in Hilversum te brengen. Nadat zij daar was behandeld mocht zij naar huis.

De arts onderzocht ook de 45-jarige aangehouden verdachte. Hij bleek een gebroken hand te hebben. Hij werd in het Meanderziekenhuis in Amersfoort behandeld en daarna weer teruggebracht naar het politiebureau. Hij is in het politiebureau ingesloten.