Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-06-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.45 uur

Botsing met boom

WILNIS- Woensdagmiddag vond een aanrijding plaats, waarbij een automobilist gewond raakte. Rond 15.40 uur raakte een 29-jarige man uit Wilnis op de Burgemeester Padmosweg de macht over het stuur kwijt. Hierdoor schampte hij een boom, waarna hij met zijn voorzijde frontaal op de volgende boom botste.

Door de klap werd de auto van de boom weggeslingerd, maakte een volledige draai om zijn as en kwam tegen een geparkeerd voertuig tot stilstand. De brandweer heeft de man uit zijn auto geknipt. Met hoofd en nekletsel is hij vervoerd naar het ziekenhuis.

Bromfietser rijdt wandelende jongen aan

MAARSSEN- Op de Tuinbouwweg liep woensdag rond 20.00 uur een groep deelnemers, die meededen aan de avondvierdaagse. Op een gegeven moment werd de groep aan de linkerkant ingehaald door een 18-jarige bromfietser uit Loosdrecht, deze maakte door middel van geluidssignalen kenbaar dat hij ze ging passeren.

Een 9-jarige deelnemer uit Utrecht hoorde de geluiden, maar snapte niet waar ze vandaan kwamen en stapte plotseling naar links, waardoor hij werd aangereden door de bromfietser. De meegelopen EHBO-er constateerde een elleboogbreuk bij de jongen. Familie is met hem naar het ziekenhuis gegaan.

Aanrijding onder invloed

BREUKELEN- Woensdag werd een man tot twee maal toe aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 13.50 uur werd de politie ten hulp gevraagd op de Provinciale weg N401, waar een aanrijding had plaats gevonden. Een 51-jarige man uit Nieuwe Ter Aa verklaarde daar te zijn aangereden en dat de verdachte was doorgereden. Aan de hand van het kenteken ging de politie een kijkje nemen bij de woning van de doorgereden man.

Daar deed een man open die duidelijk teveel gedronken had, in zijn woning werd alleen geen drank aangetroffen, daarop is de man aangehouden. Op het bureau blies hij 960 ug/l. Tegen de 69-jarige man Breukelen werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Later op de dag (18.30 uur) zagen agenten de man weer in zijn auto rijden over de Oud Aa. Hij werd wederom aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier lukte het niet meer om een blaastest af te leggen, dus werd er een bloedproef afgenomen. De auto van de man is in beslag genomen en er is een nieuw proces-verbaal opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs en onder invloed

HARMELEN- Donderdag zijn twee mannen aangehouden op de Rijksweg A12. Rond 01.00 uur zagen agenten een auto wegrijden bij een benzinestation. Het rechterachterlicht werkte niet en de auto reed via de linker rijstrook snel weg. Reden om de auto te volgen. Op de A12 reed de bestuurder 160 km/u.

Na de afslag Bunnik kreeg de bestuurder een stopteken, waaraan werd voldaan. De 26-jarige bestuurder uit Leidschendam was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en bleek gedronken te hebben. Op het bureau is een bloedproef afgenomen, omdat een blaastest niet lukte. Een 19-jarige inzittende uit s Gravenhage bleek nog een aantal bekeuringen open te hebben staan en werd ook aangehouden. De bestuurder kreeg bekeuringen voor te snel rijden, niet voldoende rechtshouden en rijden zonder rijbewijs. Na de uitslag van de bloedproef wordt bekeken of er proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt.

Ramkraak
MIJDRECHT- Donderdagochtend vond een ramkraak plaats in een winkel aan de Dorpsstraat. Omstreeks 04.00 uur ramde een auto de pui van de winkel eruit, waarna de daders de winkel binnen gingen. Toen de politie arriveerde was de auto alweer vertrokken, onderzoek in de omgeving leverde helaas niks op. De auto is volgens getuigen inde richting van het Rechthuys gereden en daarna de Hoofdweg op.

De politie zoekt getuigen van de overval en roept hun op zich te melden bij het district Rijn & Venen op telefoonnummer: 0900-8844.

Gordelcontrole
VINKEVEEN- Woensdag hield de politie een gordelcontrole op de Provinciale weg N201. Tussen 14.30 en 15.30 uur werd hier gecontroleerd. 28 Bestuurders kregen een bon voor het niet dragen van de gordel.