Ingezonden persbericht


eBay kondigt invoering BTW aan op eBay.nl

Amsterdam, 5 juni 2003 - Een nieuwe richtlijn van de Europese Unie zet uiteen dat vanaf 1 juli 2003 BTW van toepassing is op bepaalde digitale dienstverlening. Na deze datum zal eBay BTW heffen over haar verkoopkosten. De invoering van BTW zal de huidige kosten voor eBay-leden niet veranderen.

De nieuwe BTW-regelgeving geldt voor alle verkoopkosten die aan eBay worden betaald, waaronder plaatsingskosten, kosten voor extra opties, abonnementskosten en de verkoopcommissie. De BTW is van toepassing op eBay-leden die gewoonlijk in de Europese Unie (EU) verblijven, er een permanent adres hebben of er zijn gevestigd. In overeenstemming met de EU-bepalingen wordt het BTW-tarief gebruikt dat van toepassing is in het land waar de verkoper gewoonlijk verblijft, een permanent adres heeft of is gevestigd. Voor Nederland is een BTW-percentage van 19% van toepassing.

eBay verhoogt de verkoopkosten dus niet waardoor verkopers hetzelfde blijven betalen. Zakelijke verkopers kunnen bovendien bij eBay in aanmerking komen voor de status van niet te belasten ondernemer. Leden die een BTW-registratienummer hebben en die voldoen aan andere vereisten van het zakelijke registratieproces, zullen geen BTW over eBay-kosten berekend krijgen als zij bij eBay een geldig BTW-registratienummer invoeren.

Over eBay®
Met 70 miljoen gebruikers is eBay wereldleider in on-line handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Wereldwijd heeft de via eBay gerealiseerde omzet in 2002 de 14 miljard dollar overschreden. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 20 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl
---



Ingezonden persbericht