Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-06-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 5 juni 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: inbreker valt van trap
Een uit een woning aan de Damsterkade wegvluchtende 41-jarige inbreker uit Groningen viel van de trap en raakte daarbij gewond. Bewoners van het pand hoorde woensdagnacht lawaai in het huis en overliepen de inbreker. Bij zijn vlucht het huis uit viel hij van de trap en liep een hoofdwond op. De man verkeerde ook onder invloed van drank en/of drugs. In de woning stond een videorecorder klaar om meegenomen te worden. De politie is nog op zoek naar een tweede man die mogelijk ook betrokken was bij de inbraak. Na behandeling in het ziekenhuis is de verdachte ingesloten op het politiebureau.

Groningen: man weigert woning te verlaten
De politie werd woensdagavond naar een flatwoning aan de Basaltstraat gestuurd waar een 59-jarige man problemen maakte met zijn54-jarige vriendin. De man had luidkeels staan schreeuwen voor de deur en was uiteindelijk binnen gelaten. Hij werd erg vervelend en na tussenkomst van de politie werd hij verzocht de woning te verlaten. Dit weigerde hij waarna de Stadjer werd aangehouden. Op het bureau bleek er nog een straf van twee weken tegen de man open te staan. Hij is overgedragen aan justitie.

Haren: verwarde man verplicht opgenomen
De politie woensdagmiddag heeft geestelijke hulpverleners geassisteerd bij een verwarde man die aan de Meerweg in Haren woont. Er kwamen meerdere meldingen binnen dat de man volledig doorgedraaid was. Hij viel in de woning de aanwezige politiemensen aan en werd overmeesterd. Met een machtiging werd de man verplicht opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Groningen: twee mannen slaags
Dienstdoende agenten zagen woensdagavond vanuit het politiebureau aan de Korreweg dat twee mannen onenigheid hadden op het Boterdiep. Een 45-jarige man uit Groningen gaf een 29-jarige man daarbij een vuistslag in het gezicht. De agenten gingen naar buiten en troffen de aanvaller buiten het bureau aan. Hij had bakstenen in zijn hand die hij naar de 29-jarige wilde gooien. De man werd aangehouden en bleek een mes bij zich te hebben. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen.

Groningen: rijden op fiets met verbroken slot
Een 39-jarige man uit Groningen werd woensdagmiddag fietsend aangetroffen op de Eikenlaan. Hij viel de agenten op doordat hij op een fiets reed met een doorgezaagd slot. Op verdenking van heling werd de man aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. Hij verklaarde de fiets voor een klein bedrag gekocht te hebben.

Groningen: rijden onder invloed
De politie kreeg woensdagavond een melding dat een 52-jarige automobilist uit Groningen vermoedelijk onder invloed in zijn wagen zat. De man werd aangetroffen in de Bloedkoraalstraat en meegenomen naar het bureau voor een blaastest. Zij score bedroeg 1.75 promille. Het rijbewijs van de Stadjer werd ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Plataanlaan en de Beneluxweg werden woensdagochtend en middag radarsnelheidscontroles gehouden. Bij drie controles werden in totaal 2353 voertuigen gemeten en daarvan reden er 107 boven de limiet van 70 km per uur. Woensdagavond werd op de Plataanlaan, Rijksweg en de Beneluxweg met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Hierbij werden in totaal 27 automobilisten aan de kant gezet die de geldende maximumsnelheid met meer dan 30 km per uur overschreden. Een 22-jarige automobilist uit Wehe den Hoorn werd betrapt met 123 km per uur op de Beneluxweg en kon zijn rijbewijs inleveren. Op de Eemgolaan werd woensdagochtend de snelheid gemeten van 712 voertuigen. 82 reden sneller dan 50 km per uur en de hoogste overtreder reed 81 km per uur.

Groningen: lastige man bij sociale dienst
De politie hield woensdagmiddag een 46-jarige man uit Groningen aan die zich had misdragen in het gebouw van de sociale dienst aan de Eendrachtskade. Hij had zich daar schuldig gemaakt aan bedreiging. Hij had ook een ontzegging om in het pand te komen. De man is aangehouden en op het bureau bleek dat de politie de man nog moest horen voor een vernieling. Hij is ingesloten.

BERICHTEN REGIO KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)