Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 5-06-2003
Persberichten van donderdagmorgen 05 juni 2003

Ernest Zinsmeijer verzorgt vandaag de persvoorlichting

Eenzijdig verkeersongeval met letsel

GIETEN Bewoners aan de Gasselterweg hoorden woensdagavond een harde klap en toen zij op straat gingen kijken zagen ze een bromscooter in de sloot liggen. Daarna zagen ze in de heg een gewonde jongen liggen. Deze 16-jarige jongen uit Gieten bleek een beenbreuk te hebben opgelopen. Hij kon zich niet herinneren hoe het ongeval gebeurd was. Via sporen was te zien dat hij in de linkerberm van de weg was geraakt en tegen een boom was gebotst. De jongen werd naar het AZG overgebracht.

Alcomobilist
DE WIJK Agenten zagen vannacht een auto rijden over de parkeerplaats van een tankstation langs de A28. De auto bleek niet verzekerd te zijn en de 28-jarige bestuurder uit Hoogeveen had teveel alcohol gedronken. Hij had een promillage van 1,5. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

EMMEN Agenten kregen vannacht geen voorrang van een automobilist toen zij over de Hoofdstraat reden. Bovendien was een achterlicht van de auto defect. Alle reden om de 27-jarige bestuurder uit Emmen te controleren. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1.

RODEN Vannacht werd een 55-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Hij had met een alcoholpromillage van 0,8 gereden. Hij werd aangehouden in een woning aan de Exportweg omdat hij die weigerde te verlaten. Hij verzette zich waarna pepperspray werd toegepast. De problemen in de woning lagen in de relationele sfeer.

Weg gestremd

NIEUW SCHOONEBEEK Woensdagavond werd Nieuw Schoonebeek getroffen door een windhoos. Een groot aantal bomen braken af en kwamen onder meer op de rijbaan van de Europaweg te liggen. Ook braken takken af. De brandweer is de gehele avond bezig geweest om de weg en het fietspad weer vrij te maken.

Controle op de markt
ASSEN Op woensdag werd gecontroleerd op de markt en aan de Noordersingel. Op de markt kregen 16 fietsers een bekeuring omdat zij op de markt fietsten. Aan de Noordersingel werden 10 bestuurders bekeurd omdat zij de auto op de fietsstrook hadden staan.

Diefstal uit schuur
RUINERWOLD Een 40-jarige man uit Ruinerwold deed aangifte van diefstal van een bosmaaier en een haakse slijptol. Deze gereedschappen werden dinsdagmiddag weggenomen uit een niet afgesloten schuurtje van een woning aan de Doctor Larijweg. De eigenaar heeft een schade van 750 euro.