Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 5-06-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

(Brom)fietsenkijkavond
ZEEWOLDE / ALMERE - De politie houdt donderdag 12 juni aanstaande, tussen 19.00 en 21.00 uur, een fietsenkijkavond op het hoofdbureau aan de Baljuwstraat in Almere. Alle fietsen en bromfietsen die de afgelopen periode in de gemeenten Zeewolde en Almere zijn aangetroffen, staan uitgestald. Mocht u uw (brom)fiets kwijt zijn, kom dan kijken. Neem wel een kopie van uw aangifte mee! Er worden geen (brom)fietsen verkocht.
Let op!De fietsenkijkdag in Dronten, aangekondigd voor 7 juni, gaat NIET door. Deze wordt uitgesteld tot begin volgende maand.

Aanhouding na mishandeling
LELYSTAD - Een 23-jarige Rotterdammer is woensdagnacht aangehouden aan de Neringweg na mishandeling van een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zouden ruzie hebben om twee meisjes. De 22-jarige is overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis voor behandeling wegens gezichtsletsel, de 23-jarige is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Aanhouding na bedreiging
LELYSTAD - Op de Punter is woensdagavond een 14-jarige Lelystedeling aangehouden na bedreiging van een 18-jarige plaatsgenoot. De 14-jarige maakte deel uit van een groepje van circa zes jongeren, die de 18-jarige al eerder bedreigd had omdat die een van hen had betrapt op winkeldiefstal. Bij de bedreiging liet de 14-jarige de 18-jarige een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zien, dat hij bij zich had. Hierop zijn de ouders van de 14-jarige in kennis gesteld en is hij aangehouden. Er wordt een onderzoek ingesteld naar het wapen.

Easy Rider Urk
URK - Tijdens een Easy Rider controle zijn woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur aan Het Rif 14 bromfietsen gecontroleerd, waarvan er maar twee in orde waren. De overigen kregen in totaal 19 boetes, waarvan tien voor het overschrijden van de constructiesnelheid en zes voor het niet dragen van een helm. Een bromfiets kon harder dan 140 km/uur en had extra verstevigingsbuizen omdat het frame anders kromtrok. De bromfiets is in beslag genomen. Onder de bestuurders was ook een 13-jarige jongen; zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Verkeersovertreding
LELYSTAD - Een 17-jarige bromfietser uit Lelystad is woensdagmiddag aangehouden op de Zuidersluisweg. De jongen reed zonder helm en verzekeringsplaatje. De bromfiets is in beslag genomen en gaat pas weer terug naar de eigenaar als die hem verzekerd heeft. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm en verzekering.

Autobrand
ZEEWOLDE - Aan de Zeewolderdijk is woensdagnacht een auto van een 32-jarige man uit Harderwijk in brand gestoken. De man was samen met zijn vader aan het vissen langs de dijk, toen ze een klap hoorden en vlammen zagen uitslaan uit hun auto. Daarbij zagen ze een andere auto met hoge snelheid wegrijden. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde. Niemand raakte gewond. De politie stelt een onderzoek in.

Brand tuinhuisje
LELYSTAD - Een tuinhuisje op het volkstuinencomplex aan de Beukenhof is woensdagmorgen in brand gevlogen. In het tuinhuisje stonden onder meer drie gasflessen. Na een melding van omwonenden heeft de brandweer de brand geblust. Niemand raakte gewond. De oorzaak wordt onderzocht.

Waarschuwing na jeugdoverlast
ZEEWOLDE - Na een melding van overlast op de Bolhaven heeft de politie zeven jongeren van 13 tot 17 jaar een waarschuwing gegeven. De jongeren, allen afkomstig uit Zeewolde, sprongen onder meer vanaf het dak van het clusbhuis aan de Pluuthaven in het water en lieten rommel achter. Zwemmen in de Bolhaven is echter te gevaarlijk, en daarom verboden. Hun namen zijn genoteerd en ze zijn weggegaan. Een aantal andere jongeren zouden op het Kerkplein rondrijden met scooters. Zij zijn eveneens gewaarschuwd door de politie om niet meer te crossen in het centrum.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD - Bij een aanrijding tussen een 17-jarige fietster en een 57-jarige automobilist, beiden uit Lelystad, is de fietster gewond geraakt. Het meisje fietste woensdagavond in de Jol richting winkelcentrum, toen de automobilist haar fietspad kruiste. Hij zag haar vermoedelijk over het hoofd. Zij is met onbekend letsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis voor onderzoek.

ALMERE - Een 27-jarige automobilist uit Enschede is woensdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een 44-jarige automobiliste uit Almere. Hij stond te wachten voor een verkeerslicht op de Hogering richting centrum. De vrouw wilde remmen, maar gleed waarschijnlijk door de zware regenval en het daardoor natte wegdek verder door en kwam tegen de Enschedeër aan, die met nekletsel per GGD-ambulance is overgebracht naar het Felvoziekenhuis, ter controle.

ALMERE - Twee Lelystedelingen van 18 jaar zijn woensdagavond op de Trekweg gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Ze reden in een bestelauto richting de Praamweg en kwamen door nog onbekende oorzaak links in de berm, waarna ze tegen een boom reden. Geen van beiden droeg een gordel. Ze zijn per GGD-ambulance vervoerde naar het Zuiderzeeziekenhuis, de een met een hoofdwond, de ander met rompklachten.

Rijbewijs ingevorderd
TOLLEBEEK - Een 27-jarige automobilist uit Urk is woensdagmiddag aangehouden op de Urkerweg wegens gevaarlijk rijgedrag en het overtreden van de maximum snelheid. De man haalde met 131 km/uur een aantal andere voertuigen in, waaronder een politieauto en een lesmotor met volgauto, waarbij hij geen rekening hield met het tegemoetkomend verkeer. In het centrum van Urk kon hij staande gehouden worden en is overgebracht naar het bureau. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Rijden onder invloed
ALMERE - Op de Kalenderweg is woensdagmiddag een 38-jarige automobilist uit Almere aangehouden. De man reed ondanks zijn rijontzegging wegens rijden onder invloed toch weer in een auto en had een promillage van 0.65. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.