Dienstenbond CNV

Principe-akkoord PinkRoccade
05-06-2003

Na zeven onderhandelingsrondes is afgelopen maandag uiteindelijk een principe-akkoord bereikt over de BRAVO 2003. Het akkoord is gebaseerd op een eindbod van PinkRoccade.

De kern van het akkoord is dat per 1 juli 2003 het budget voor het loon met 1,7% wordt verhoogd. Binnen de budgetverhoging van 1,7% zal salaris in het ijkpunt van de matrix (normaal/goed 100-108% ) met minimaal 1,2% worden verhoogd.

OR vult in
Zoals u weet, wordt de matrix door de OR van de werkmaatschappij ingevuld. Ook dit keer zal dat niet gemakkelijk zijn, maar de situatie binnen de werkmaatschappij kan hierbij een rol spelen. De meest vergaande keuze voor de OR is, als het gaat om de invulling van de matrix, om te proberen met de directie overeen te komen dat alle hokjes met 1,7 % worden gevuld (dan ontvangt iedereen eenzelfde loonsverhoging). Maar een verdeling van het budget, rekening houdend met de beoordeling, is natuurlijk ook mogelijk.

Pensioen
Tegelijk vindt per 1 juli 2003 een verhoging plaats van de pensioenpremie voor het PR pensioenfonds en dat van PR Sociale Zekerheid met 2 % over het pensioengevend salaris ( = ongeveer 1,2 % van het bruto salaris).

Resultaat
Het resultaat is niet goed, maar weer niet slecht genoeg om het van onze kant af te wijzen. We beseffen namelijk dat er op dit moment door iedereen een prijs betaald wordt voor de goede pensioenregelingen bij PinkRoccade en de moeizame ontwikkeling van de ICT-sector. Tevens betekent dit akkoord dat de meeste werknemers er per saldo niet nominaal op achteruit zullen gaan wanneer ze minimaal als normaal/goed beoordeeld worden.

Tussen-akkoord
Het is overigens een beperkt tussen-akkoord waarmee slechts de BRAVO wordt verlengd. In augustus zullen we de onderhandelingen over de BRAVO 2004 voortzetten waarbij het overhevelen van regelingen naar de BRAVO aan de orde komt. Tevens zal dan een begin worden gemaakt met de aanpassing van de huidige PinkRoccade pensioenregeling. Van onze kant streven we er naar dat de bonden in deze onderhandelingen voor het eerst met onderhandelingsdelegaties gaan werken waarvan ook kaderleden deel uitmaken.

Oordeel zelf
Zoals eerder is aangegeven, is het principe-akkoord (eindbod werkgever), gezien de situatie bij PinkRoccade, net aanvaardbaar. Wij leggen het daarom positief aan u voor.
U kunt zelf oordelen en uw stem uitbrengen. De betrokken werknemers hebben de complete lijst met aanvullingen en veranderingen in de Bravo inmiddels thuis gestuurd gekregen. U kunt uw reactie doormailen naar apeldoorn@cnvdibo.nl. Vermeld de volgende gegevens bij uw reactie: Naam, adres, postcode, woonplaats, ik stem wel/niet in met het principe-akkoord.
Faxen kan ook: (055)5220385.

De stemming sluit op woensdag 18 juni na binnenkomst van de post.

Voor verdere vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan per mail: w.burggraaf@cnvdibo.nl of per telefoon: (055)5772640.

Lid worden!
Lid worden van de CNV Dienstenbond is nog steeds mogelijk. Er speelt van alles binnen PinkRoccade en als CNV Dienstenbond laten we onze invloed gelden. Maar, zoals overal geldt ook hier het motto: hoe meer stemmen, hoe meer invloed. Meer leden betekent simpelweg dat we meer voor u kunnen betekenen. Bekijk hier ons uitgebreide dienstenpakket en meld u aan als lid.