Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-06-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.30 uur

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 02.55 uur kregen agenten de melding dat een autoinbreker had ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Langerakbaan en vervolgens was weggereden in een rode auto. Agenten zagen op de St.Josephlaan een rode auto rijden. De bestuurder, 19-jaar oud afkomstig uit Utrecht, voldeed aan het signalement en werd aangehouden. Bij geparkeerde auto werd verse braakschade aangetroffen.

Naam kwijt

UTRECHT- Op woensdagavond werd een man aangehouden omdat hij tot twee keer toe een valse naam had opgegeven.

Agenten zagen de man, 18 jaar afkomstig uit Utrecht, rijden over de Europalaan en hij werd gecontroleerd. De man gaf zijn naam op, maar de agenten hadden het vermoeden dat de man een valse naam had opgegeven en hij werd meegenomen naar het bureau. Op weg naar het bureau gaf de man aan dat hij een valse naam had opgegeven. De man moest toch verder meerijden naar het bureau en na onderzoek bleek dat de 2e naam ook vals was.

Met een bekeuring voor het opgeven van een valse naam en het rijden zonder rijbewijs kon de man het bureau weer verlaten.

Lastige automobilist

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd door agenten een verkeerscontrole gehouden nabij het Neude.

Agenten zagen dat een auto achter een taxi stond en dat de bestuurder onnodig veel toeren maakte. Dit maakte veel lawaai en veroorzaakte overlast voor het terraspubliek. Een agent liep naar de 26-jarige automobilist uit Utrecht toe en gaf hem een bekeuring voor het onnodig geluidsoverlast veroorzaken. Terwijl de agent de bekeuring uitschreef rook hij een alcohollucht bij de man. De man werd aangehouden en de agenten wilde de man vervoeren naar het bureau.

Hij begon zich echter hevig te verzetten en duwde de agent weg. Op een gegeven moment kwam de man ten val en haalde zijn kin open. Na enige tijd kon de man door meerdere agenten worden overgebracht naar het bureau. Hier blies hij uiteindelijk 465 u/gl. De man kon zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem is voor verschillende feiten proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd er een verkeerscontrole gehouden op het Janskerkhof, Voorstraat, FC Dondersstraat en de Biltstraat. In totaal kregen 20 automobilisten een bekeuring voor o.a. rijden over de doorgetrokken streep, rijden in strijd met geslotenverklaring en het niet dragen van de autogordel.