Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-06-2003
Nieuwbouw politiebureau Utrecht noord van start, 10.30 uur

UTRECHT Woensdagmiddag 4 juni is door middel van een feestelijke eerste handeling de nieuwbouw van het districtsbureau van de Politie Utrecht noord aan de Kaap Hoorndreef officieel gestart.

Het nieuwe politiebureau wordt gebouwd achter het huidige pand aan de Paranadreef 259. Daar stond de manege van de bereden politie van de Regio Utrecht. Toen zij begin dit jaar verhuisden naar Houten konden de voorbereidingen voor de bouw starten. Na de sloop en het bouwrijp maken van de grond is op 4 juni, om 15.30 uur, een officiële start gemaakt met de nieuwbouw. Hierbij hielden plaatsvervangend korpschef Stoffel Heijsman, Stefan Kemperman (rechercheur van Utrecht noord) en Pieter van Bekkum namens de hoofdaannemer van Bekkum een kort praatje over de nieuwbouw en hun rol hierin. De officiële handeling bestond uit het tekenen van de aannemingsovereenkomst door aannemer en de plaatsvervangend korpschef. De symbolische handeling die start van de bouw markeert werd uitgevoerd door Monique Aalberts, districtschef van de politie Utrecht noord en Stefan Kemperman namens de medewerkers.

Het huidige politiebureau blijft volledig in functie totdat het nieuwe pand in gebruik wordt genomen. Bewoners blijven welkom bij de publieksservice voor het doen van aangifte. Als alles volgens planning blijft verlopen zal eind 2004 het nieuwe onderkomen in gebruik worden genomen.

Voor de redactie: Meer informatie kunt u verkrijgen bij Marco Barten, voorlichter Politie Utrecht noord, tel 030-2396460