Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-06-2003 Persberichten district Lekstroom, 11.10 uur

Kop-staart aanrijding

NIEUWEGEIN- Woensdag vond op de kruising Plettenburglaan met de Martinbaan een kop-staart aanrijding plaats. Omstreeks 15.30 uur remde een 61-jarige automobilist uit Utrecht voor het oranje verkeerslicht. Een achteropkomende 47-jarige bestuurder uit Utrecht kon zijn voertuig nog net op tijd tot stilstand krijgen. Daarachter reed een 38-jarige automobiliste uit Nieuwegein die niet meer op tijd kon remmen en zij botste op haar voorganger, die vervolgens weer op zijn voorganger botste.

De 47-jarige man en zijn 43-jarige inzittende uit Utrecht klaagde over pijn in het hoofd en de nek. De brandweer nam geen onnodige risicos en knipte het dak van de auto af. Met een ambulance werden zij vervoerd naar het ziekenhuis. De andere automobilisten bleven ongedeerd.

Jongens schieten op pony

IJSSELSTEIN- Twee 13-jarige jongens uit IJsselstein zijn woensdag rond 16.30 uur aangehouden, nadat zij op ponys hadden geschoten. De politie kreeg een melding van een getuige die een jongen staande hield, nadat die jongen met zijn neppistooltje op een pony had geschoten. De jongen had geen pistooltje bij zich, maar wees naar de woning van zijn vriendje.

Daar vonden agenten het neppistooltje met een doosje plastic kogels. Later vonden ze op het parkeerterrein op de Achtersloot nog een neppistooltje, deze bleek wel van de jongen te zijn. Beiden werden aangehouden ze krijgen een alternatieve straf via bureau Halt.

Gestolen auto

NIEUWEGEIN- Woensdag is een man aangehouden nadat hij in een gestolen auto reed. Rond 18.00 uur kreeg de politie een melding dat op de 3e Industrieweg een gestolen auto zou staan en dat de dader mogelijk nog in de buurt zou zijn. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door getuigen, maar een signalement of looprichting konden zij niet geven.

Door onderzoek van de politie en inzet van een diensthond kon een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats worden aangehouden. Hij had zich verstopt in een zeecontainer. De auto bleek op 19 mei te zijn gestolen in Woerden. De man is ingesloten voor verhoor.

Aanrijding

NIEUWEGEIN- Op de kruising Middenweide-Zebraweide vond woensdag een aanrijding plaats, waarbij een meisje licht gewond raakte.

Een 14-jarige fietsster uit Nieuwegein reed over de Middenweide en stuitte op een kleine file vlak voor de kruising met de Zebraweide. Ze reed rechts de file voorbij. Een 48-jarige automobilist uit Nieuwegein die over de Zebraweide reed in de richting van de Roskamweide zag de fietsster niet aankomen. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje klaagde over pijn in haar elleboog en been.

Inbrekers
NIEUWEGEIN- Woensdagavond is een man aangehouden op verdenking van inbraak. Omstreeks 20.15 uur zagen getuigen een vreemde man en vrouw in een woning aan het Muntplein. Toen de politie ter plaatse kwam, renden de verdachten snel weg. Na een achtervolging in de wijk kon de 24-jarige man uit Nieuwegein worden aangehouden. De vrouw kon ontkomen.