Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-06-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.40 uur

Vijftien bekeuringen

ZEIST In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 juni is een man aangehouden die nog een fors aantal boetes had openstaan.

Rond 01.10 uur zag een politieman een automobilist over de Laan van Vollenhoven rijden. Daar de rechter koplamp van de auto niet werkte, gaf de politieman de bestuurder een stopteken. De auto bleek niet te zijn verzekerd en de bestuurder, een 22-jarige man uit Zeist, bleek nog vijftien bekeuringen voor in totaal meer dan 1300,- te hebben openstaan. Daarop werd de man aangehouden en werden hij en zijn auto overgebracht naar het politiebureau.

De verdachte kon de boetes vooralsnog niet betalen en is in het politiebureau ingesloten. Hij kreeg tevens een bekeuring omdat zijn auto onverzekerd was.

Overgangperikelen

BILTHOVEN Een politieman heeft op woensdag 4 juni een gebruind gelaat opgelopen bij het voorkomen van levensgevaarlijks situaties.

Rond 07.00 uur zag een politieman dat de spoorwegovergang aan de Leijenseweg in verband met werkzaamheden was afgesloten. De overgang was afgezet middels hekken, linten en de spoorwegbomen. Desondanks besloten een hoop voetgangers en fietsers onder de spoorwegbomen door te kruipen en de overgang over te steken. Ondanks dat de treinen met last (geringe snelheid) reden, leverde dit levensgevaarlijke situaties op.

De politieman posteerde zich bij de overgang en maakte het voetgangers en fietsers duidelijk dat zij de overgang niet over mochten steken en om moesten lopen c.q. rijden. De politieman heeft van 07.00 uur tot ongeveer 14.00 uur bij de overgang gestaan. Dat leverde hem vele verwensingen van passanten op die de overgang over wilden steken. Eén fietser die toch onder de bomen doorging, moest met gepast geweld met fiets en al worden teruggezet. Door de aanhoudende drukte, kon de politieman hem niet bekeuren.

Rond 14.00 uur waren de werkzaamheden afgerond en werd de spoorwegovergang vrijgegeven voor het verkeer.