Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 juni 2003 Ageeth Doldersum, tel. 053-4555588

Midden- en Noordoost-Twente:

Aanhouding wegens diefstal cq heling fiets 03-064849
Hengelo, Marskant
Woensdag 4 juni omstreeks 13.50 uur Woensdagmiddag kwam er een man aan de balie van het politiebureau en meldde dat zijn gestolen fiets voor het bureau stond. Deze fiets was op 16 mei jl. vanaf de Bataafse Kamp in Hengelo gestolen en hij had hiervan aangifte gedaan. De persoon die met de desbetreffende fiets gekomen was, bleek in het politiebureau te zitten om aangifte te doen van verlies van een reisdocument. De verdachte, een 27-jarige man uit Hengelo, werd hierop aangehouden. Hij verklaarde de fiets van iemand anders gekocht te hebben, deed vrijwillig afstand van de fiets en werd na verhoor heengezonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhouding wegens mishandeling, bedreiging en vernieling 03-073901
Oldenzaal, Hengelosestraat
Woensdag 4 juni omstreeks 20.30 uur Er kwam een melding binnen van een vechtpartij aan de Hengelosestraat. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen buiten op straat diverse personen aan waaronder een 29-jarige man uit Enschede, die vertelde geslagen te zijn. Hij verhuurt kamers in een pand aan de Hengelosestraat en had die avond één van de huurders het contract opgezegd omdat hij veel overlast veroorzaakte en een huurachterstand had. De huurder, een 19-jarige man uit Oldenzaal, was diezelfde dag rond 16.30 uur door de politie aangehouden nadat hij op dezelfde locatie met één van de andere huurders onenigheid had gehad en hem met een stoel geslagen had. De 19-jarige was die middag na verhoor heengezonden. Voor de huurbaas was de maat vol en hij had dan ook die avond het huurcontract opgezegd. Hierop was de 19-jarige agressief geworden en had zijn huurbaas aangevallen. Er ontstond een gevecht, waarbij meubilair werd beschadigd en de 29-jarige diverse schaafwonden en een pijnlijke kaak opliep. De 19-jarige draaide volledig door en had de 29-jarige man bedreigd. De verdachte werd door de politie aangehouden en voor nader verhoor opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man valt van ladder
03-073745
Hengelo, Beekstraat
Woensdag 4 juni omstreeks 15.50 uur Een 50-jarige man uit Staphorst, werknemer van een bouwbedrijf uit Zoetermeer, viel op een bouwplaats aan de Beekstraat vanaf ongeveer 7 meter hoogte van een ladder. Hij werd met nog onbekend letsel voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Weegcontrole
03-073692
Hengelo, A 1 Hengelo Noord
Woensdag 4 juni
In samenwerking met de Rijksverkeersinspectie werd tussen 09.30 en 15.00 uur een weegcontrole uitgevoerd op de parkeerplaats Veelsveld. Bij 4 van de in totaal 30 gecontroleerde voertuigen was sprake van overbelading. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. De hoogste overschrijding was 34%.

Gordelcontrole
03-073613
Tubbergen, Hardenbergerweg
Woensdag 4 juni
Tussen 11.00 en 12.30 uur werden in totaal 53 voertuigen gecontroleerd. Er werden 8 processen-verbaal opgemaakt te weten 6x wegens het niet dragen van een autogordel, 1x wegens een niet juist bevestigde hulpkoppeling en 1x wegens het ontbreken van een kenteken op een aanhangwagen.