Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

juni 2003

Akademy-medewerker benoemd tot bijzonder hoogleraar

Dr. Johannes Adriaan (Hans) Mol, hoofd van de vakgroep Geschiedenis, Letterkunde en Naamkunde van de Fryske Akademy, is met ingang van 1 juni 2003 benoemd tot bijzonder hoogleraar in de Geschiedenis van de Friese landen in de Middeleeuwen aan de Universiteit Leiden.

De leerstoel waarop Mol benoemd is, is ondergebracht bij de opleiding Geschiedenis van de Letterenfaculteit en staat onder toezicht van het curatorium waarin vertegenwoordigers van de Fryske Akademy en van de Letterenfaculteit zitting hebben.

Hans Mol (48 jaar, geboren te Kapelle, Zeeland) is in de nationale en internationale wetenschappelijke wereld een erkend specialist op het gebied van de geschiedenis van de Middeleeuwse kloosters en ridderorden en van de Friese nederzettingsgeschiedenis.

De nieuwe hoogleraar begint per september 2003 met zijn werkzaamheden in Leiden. Het gaat om een deeltijdbenoeming van 0,2 fte. Voor het overige gedeelte blijft hij aan de Fryske Akademy verbonden als hoofd van de afdeling Geschiedenis, Letterkunde en Naamkunde.

//////////////////////////////////////

Voor nadere informatie: Fryske Akademy, dr. L.G. Jansma, wetenschappelijk directeur, tel. (058) 213 14 14.

---- --