Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 5 juni 2003

Chantal Westerhoff , tel. 053-4555588

Noord-West-Twente:

Aanrijding met letsel
03-073393
Almelo, Wierdensestraat/Rohofstraat Woensdag 4 juni '03 omstreeks 6.57 uur
Een 40-jarige motorrijder uit Almelo kwam op bovengenoemde kruising in botsing met een 20-jarige automobilist uit Bornerbroek. De verkeerslichten stonden op knipperen. De automobilist verleende geen voorrang aan de motorrijder. Door de botsing belandde de motorrijder op de motorkap. Hij gleed daar van af en kwam op het wegdek terecht. De motorrijder werd voor onderzoek overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. De motorrijder heeft ter observatie een nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Het letsel bleek mee te vallen.

Aanrijding met letsel
03-073773
Almelo, Wiekslagen
Woensdag 4 juni '03 omstreeks 16.36 uur
Een 16-jarige bestuurder van een bromfiets uit Almelo en een 42-jarige fietser uit Almelo kwamen met elkaar in botsing op het fietspad van de Wiekslagen. Op het fietspad stond een autobusje stil. De bromfietser verleende geen voorrang aan de fietser. Beiden kwamen ten val. De fietser klaagde over pijn in zijn voet en onderrug en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor nader onderzoek.

Dronken man aangetroffen
03-073976
Almelo, Biezenstraat
Woensdag 4 juni '03 omstreeks 23.34 uur
Door buurtbewoners van de Biezenstraat werd een 38-jarige man buiten bewustzijn aangetroffen op het trottoir. Hij lag gestrekt naast zijn fiets. Bij de komst van de agenten kwam de man weer iets bij. Doch het rechtop staan en lopen bleek niet mogelijk gezien de hoeveelheid alcohol in zijn lichaam. De man werd, nadat hij een bekeuring ter zake openbare dronkenschap had gekregen, door de agenten naar huis gebracht.

Verkeerscontrole
03-073615
Aadorp, Bruglaan
Woensdag 4 juni
Naar aanleiding van klachten uit de omgeving heeft de politie Twente tussen 12.00 uur en 12.30 uur een extra verkeerscontrole gehouden. Met de lasergun werd gecontroleerd op snelheid. Op de Bruglaan geld een maximum snelheid van 30 km/u. De agenten constateerden weinig verkeer. Er is een bekeuring uitgeschreven aan een automobilist die 49 km/u reed en een bromfietser die 44 km/u reed. Verder is er bekeurd voor het niet tonen van een bromfietscertificaat en het niet dragen van de verplichte helm.

Aanrijding met dodelijke afloop 03-073630
Almelo, Van Rechteren Limpurgsingel Woensdag 4 juni '03, 13.25 uur Een 26-jarige bestuurder van een motor uit Groningen kwam frontaal in botsing met een 58-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Coevorden. De motorrijder belandde om nog onverklaarbare reden op de verkeerde weghelft. De bestuurder van de vrachtwagen kon niet meer uitwijken. De motorrijder was op slag dood.

Noodweer
03-073894
Almelo/Wierden/Mariaparochie/ Geesteren/Tubbergen
Woensdag 4 juni '03
Ongeveer tussen 17.30 uur en 19.00 uur heeft een hevig noodweer plaatsgevonden in de omgeving van Almelo, Wierden, Mariaparochie/ Harbrinkhoek, Geesteren en Tubbergen. Dit ging gepaard met hevige rukwinden, slagregens en hagel. Het gevolg was grote wateroverlast zowel op straat als in verschillende woningen en gebouwen. (waaronder ook het politiebureau te Almelo).
Veel ontwortelde bomen die op straat, een bushokje, auto's of op woningen waren terechtgekomen. Een gaslek, omhooggeduwde putdeksels door rioolwater en omvallende lichtmasten. Een muur van 20 meter hoog, van een fietsenstalling bij een school aan de Sluitersveldsingel viel op 3 aldaar geparkeerd staande auto's.

Door het noodweer en de plotseling omvallende bomen hebben enkele aanrijdingen plaatsgevonden. O.a. op de Peuversweg te Harbrinkhoek raakte een meisje gewond aan haar hoofd. Zij bevond zich in de auto van haar ouders toen deze een kleine aanrijding kregen. Het meisje kon aldaar behandeld worden door de broeders van de ambulancedienst.

Een 32-jarige vrouw, haar vriend en 2 kinderen reden in de auto over de Ootmarsumsestraat te Almelo toen er voor hun auto een grote tak over het wegdek viel. Op dat moment viel er achter hun auto ook een tak. Uiteindelijk viel er een boom op de voorzijde van hun auto. De vrouw is met kleine verwondingen naar haar huisarts gebracht.

Een bewoner in de Knoefstraat te Tubbergen stond met zijn paraplu het overige verkeer op straat te waarschuwen dat het riooldeksel midden in de rijbaan omhoog was gekomen. Een woning aan dezelfde straat is onder water gelopen omdat deze tussen twee verkeersdrempels ligt en het verzamelde water daarop het laagste punt zocht...

Al met al was het behoorlijk hectisch. De politie kon door de drukte niet op elke gemelde plek komen. Agenten constateren dat ook niet alles gemeld was. De brandweer, gemeente, verkeersregelaars van Stadstoezicht en de politie zijn tot laat in de avond druk geweest om alles te beveiligen, afzetten, regelen en vrij te maken.

Waarschuwing: De politie constateerde dat er op diverse plaatsen nog takken los of nagenoeg los in de bomen hangen. Dit kan gevaarlijk worden. Dus oppassen!


---- --