Politie Gelderland-Midden

Ede, dronken automobilist rijdt bijna tegen politieauto Publicatiedatum: 05-06-2003

Tegen een 38-jarige automobilist uit Ede is woensdagmiddag proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. De Edenaar reed omstreeks drie uur over de Zonneoordlaan in zijn woonplaats bijna tegen een politiewagen, waarop de agenten de man aan de kant zetten. Hij bleek onder invloed van alcohol maar weigerde mee te werken aan een ademanalyse. De man is later na verhoor heengezonden met een rijverbod van 24 uur. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen; mishandeling uit maart opgelost
Publicatiedatum: 05-06-2003

Een mishandeling van 20 maart jongstleden is door de Wageningse politie opgelost, doordat na onderzoek de verdachte kon worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 34-jarige inwoner uit Wageningen, die op 1 juni op de Parkweg in Ede kon worden aangehouden. De man heeft verklaard de mishandeling gepleegd te hebben. Volgens hem zou hij onder invloed van alcohol gehandeld hebben. Aan de man is een dagvaarding uitgereikt.

Een 15-jarige meisje deed aangifte van de mishandeling, nadat zij op 20 maart op de Geertjesweg rond 17.30 uur van haar opponent een kopstoot gehad zou hebben. Kennelijk, zo verklaarde zij toen, was dat naar aanleiding van een verkeerssituatie. Het meisje was de auto tegemoet gefietst, toen deze de Willem Hovystraat in wilde rijden. Daarbij moest de bestuurder de fiets voor laten gaan. In het voorbijrijden worden enkele woorden gewisseld, waarna de bestuurder aanleiding ziet zijn auto te keren en het meisje achterna te rijden. Ter hoogte van een supermarkt stopt het meisje, waarna de auto haar belet verder te rijden. Een van de passagiers stapt daarop uit en geeft het meisje zonder verdere aanleiding kennelijk een kopstoot. Daarna rijdt de auto met hoge snelheid weg.

Getuigen
Verschillende getuigen reageerden - na berichtgeving in de (kabel)krant - in de richting van de politie en het slachtoffer. Hierdoor bleek het mogelijk de identiteit van de verdachte vast te stellen. Na verschillende pogingen om met hem in gesprek te komen (de man werd steeds maar niet thuis aangetroffen en reageerde niet op uitnodigingen zelf bij de politie langs te komen) kon hij op 1 juni worden aangehouden en gehoord. Het proces-verbaal zal worden ingestuurd, zodat justitie zich eerdaags over de kwestie kan buigen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688221

---