HOGESCHOOL INHOLLAND

Bekendheid Rotterdamse kleine podia dramatisch laag

ROTTERDAM - De naamsbekendheid van de kleine podia in Rotterdam is dramatisch laag. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door studenten van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam. De studenten Commerciële Economie hebben een kleine 3000 personen (bezoekers en niet-bezoekers) ondervraagd. Donderdag 5 juni worden om 13.30 uur tijdens een bijeenkomst de resultaten van het onderzoek gepresenteerd in het auditorium van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam. Naast een presentatie zal cabaretier Howard Komproe geïnterviewd worden. Het onderzoek richt zich op vijf zogenaamde wijktheaters in Rotterdam. Het gaat om het Bibliotheektheater, De Evenaar, Hal 4, Theater West, 't Kapelletje en Theater Musica.

De waardering voor de voorstellingen van de kleine podia is over het algemeen uitstekend. Toch blijkt er nog veel aan te merken op de manier waarop de mensen op de hoogte worden gebracht van het aanbod. Zo blijkt het internet een ideaal medium voor geïnteresseerde bezoekers om het theateraanbod en de faciliteiten te raadplegen. Echter de meeste sites zjin moeilijk te vinden en bevatten te weinig informatie. Een ruime meerderheid van de bezoekers van de kleine podia bezoekt deze podia op aanraden van familie en vrienden. Mond-tot-mond reclame is voor de theaters hierbij zeer belangrijk. Uit het onderzoek komt bovendien naar voren dat meer dan de helft van de geënquêteerde Rotterdammers het afgelopen half jaar geen enkel podium heeft bezocht. Er zijn volop kansen voor de kleine podia in Rotterdam.

Om ook de allochtonen meer bij theatervoorstellingen te betrekken zouden de podia meer de link met de eigen cultuur kunnen leggen in de voorstellingen. Hier laten de meeste podia kansen liggen, concludeert het onderzoek. Ook de eerder genoemde inzet van middelen is aan verbetering toe. De communicatiemiddelen schieten vaak tekort doordat de budgetten voor marketingcommunicatie bij de meeste theaters ontoereikend zijn.

De in totaal 167 studenten Commerciële Economie van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam hebben vanaf februari 2003 aan dit onderzoek gewerkt. Tijdens het ondervragen van bezoekers en niet-bezoekers van de kleine Rotterdamse podia werden ze begeleid door docenten van de opleiding en werd gebruikt gemaakt van Blackboard, een digitale leeromgeving waar studenten en docenten virtueel kunnen communiceren.

///einde persbericht///

Noot voor de pers:
De pers is van harte uitgenodigd de kick-out bijeenkomst bij te wonen.
Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND Rotterdam. Tel010 439 9941 of 06 5498 0998 of E-mail: Donatello.Piras@INHOLLAND.nl


05 jun 03 11:24